فلسفه بازیمقالات دیگروبلاگ
بازی رومیزی، افسردگی زدایی

تمام ما قطعا از بچگی خاطرات و نوستالژی هایی از بازی رومیزی داشته و داریم. بازی هایی مثل “مونوپولی” و “راز جنگل” از این دسته نوستالژی ها هستن. از طرفی “منچ” و “مار و پله” که دیگه خیلی بیشتر.
پس در واقع همه ما تجربه بازی رومیزی را داریم. حالا کمی درباره این بازی ها صحبت کنیم.
بازیهای رومیزی یا بردگیم ها (Board Game/ Tabletop games) به بازیهایی گفته میشوند که روی یک سطح از پیش طراحی شده (کاغذی، پارچهای یا تختهای) انجام میشوند. در این بازیها مهرهها یا ژتونها بر اساس قوانین مشخصی روی صفحهٔ بازی قرار میگیرند، حرکت داده میشوند یا از روی آن برداشته میشوند.
این بازیها ممکن است از نوع بازیهای استراتژیک باشند (یعنی در پیش رفتن آنها راهبرد های ذهنی تاثیر زیادی داشته باشه)، یا مبنای آن بخت و اقبال باشد یا ترکیبی از این دو.
پس یعنی تقریبا بازی های رومیزی به این صورت هستند که یا در اونها شانس خیلی موثره یا استراتژی.
معمولاً هدفی وجود داره که بازیکن ها تلاش میکنند به اون دست پیدا کنند. بازیهای رومیزی اولیه بازنمایی نبردی بود میان دو ارتش.
در بازیهای رومیزی جدید نیز هدف شکست بازیکن حریف است که ممکن است معنای آن ضربه زدن به مهرههای حریف باشد، یا به دست آوردن یک موقعیت یا کسب امتیاز.
به طور خلاصه، به مرور زمان بازی های از سبک های شانس محور به سمت سبک های استراتژی میروند. یکی از نمونه بازی های استرتژی محور بازی Gloomhaven است که جزو محبوب ترین بازی های رومیزی جهانه و در سال 2017 طراحی شده. از بازی های دیگه میتونیم به Pandemic اشاره کنیم که تقریبا رکورد بی نظیری در محبوبیت رو ثبت کرده.
بازی پندمیک طراحی شده در 2008
بازی گلوم هیون طراحی شده در 2017