بازی رکب یا بردگیم رکب، یک بازی کارتی و استراتژیک است که برگرفته از بردگیم Condottiere، طراحی آقای دومنیک ارهارد (Dominique Erhard)، می باشد.
این بازی در سال 1397 توسط نشر رومیز، با نام “رکب” برای مخاطب ایرانی ترجمه و بازگردانی شد. امیر سلامتی، صاحب رومیز و طراح بازی، با تغییرات جزئی در بازی که عمدتا از جنس تصویر سازی بازی بود، این بازی را به یک بازی محبوب در ایران تبدیل کرد.
مقاله حاضر، حاوی تمام اطلاعات بازی رکب می باشد که در سرفصل های مختلف طبقه بندی شده است. در ادامه به جنبه های مختلف بازی رکب مثل آموزش بازی، نقد و بررسی(رومیزشکافی)، سوالات متداول و … خواهیم پرداخت.
فهرست محتوا
معرفی بازی رکب | توضیحات کلی
بازی کارتی ایرانی رکب
کارت های ارتش خود را به خوبی مدیریت کنید تا بتوانید فاتح نبرد های بیشتری باشید و نهایتا برنده بازی شوید.
- طراح بازی: دومنیک ارهارد
- نگارگر: محمد نورالدینی
- بازگردان ایرانی: امیر سلامتی
- ناشر: رومیز
- نوع بازی: بازی استراتژیک
- دسته بندی: بازی کارتی
- مکانیزم های بازی: مدیریت دست(Hand Management)، کنترل منطقه(Area Control/Majority)، مزایده/مناقصه(Auction/Bidding)، مناقصه محدود(Constrained Bidding)
بازی رومیزی رکب یک بازی کارتی و نبرد محور است که در آن بازیکن ها در نقش سردارانی، برای تصرف استان های مختلف روی نقشه بازی، ارتش خود را، شامل کارت هایی از سربازان مختلف، به نبرد ها می فرستند و تلاش می کنند با پیشی گرفتن از بقیه بازیکن ها در نبرد ها پیروز شده و با تصرف تعداد خاصی استان در نقشه برنده کل بازی شوید.
کارت های دست بازیکن ها انواع مختلفی دارند و هر کارت قابلیت های ویژه ای به بازیکن بازی کننده آن می دهد.
بازی به همین صورت پیش می رود تا اینکه یک بازیکن بتواند پنج منطقه پراکنده از نقشه، یا سه منطقه مجاور را تصاحب کند. در این صورت وی برنده بازی است.
آموزش بازی رکب | چطور رکب بازی کنیم؟
هر بازیکن در نوبت خود یک کارت بازی می کند و نوبت به نفر بعدی می رسد. آن کارت مشخص کننده قدرت ارتش وی در نبرد حاضر است. کارت می تواند از نوع کارت های سرباز و معمولی با حاشیه زرد باشد، یا از جنس کارت های ویژه با حاشیه بنفش.
در عین حال بازیکن ها می توانند نوبت خود را پاس داده و بازی نکنند. این کار حضور آنها در ادامه جنگ را متوقف کرده اما مانع پیروزی آنها نمی شود. کارت های ویژه در بازی اتفاقات مختلفی رقم می زنند.
برای یادگیری کامل بازی وارد صفحه آموزش بازی رکب شوید.
رومیزشکافی رکب | نقد و بررسی ابعاد مختلف بازی
بازی رومیزی رکب یک بازی نبرد محور تاکتیکی است. شما باید با کارت های دست خود که نیروهای شما را تشکیل می دهند، و بازی کردن تعدادی از آنها روبروی خودتان، ارتش خودتان را تشکیل دهید. این ارتش در مقایسه با ارتش بازکن های دیگر مشخص می کند شما برنده نبرد هستید یا نه؟ اگر به دنبال یک بازی کارتی تاکتیکی با چاشنی نبرد هستید، این بازی مناسب شماست.
در رومیزشکافی رکب ما به بررسی تمام ابعاد مرتبط با بازی رکب پرداخته ایم. اطلاعاتی مثل شامل: ویژگی های بازی، مثل مقدار استراتژی، شانس و تعامل بازی، گیم پلی، مثل ریتم بازی، هیجان بازی و … و همینطور اطلاعات مخاطب بازی، مثل اینکه بازی برای چه جمعی مناسب است و پیشنهاد می شود، تجربه چند نفره بازی جذاب است و … .
برای مطالعه کامل مطلب وارد صفحه رومیزشکافی رکب شوید.
سرگذشت بازی رکب | از زبان ناشر و بازگرداننده
ناشر و تولید کننده داخلی بازی رکب، نشر رومیز می باشد. در زیر داستان جالبی از زبان امیر سلامتی، بازگردان بازی و صاحب رومیزگیمز درباره سرگذشت تبدیل شدن بازی Condottire به رکب ایرانی می خوانیم:
“سرگذشت بازی رکب از تابستان سال ٩٧ و یک ایمیل آغاز شد که ما از طرف رومیز برای دومینیک ارهارد فرستادیم تا از محبوبیت باز یهایش در ایران بگوییم و همچنین از او برای Condottiere طراح بازی من و » : دریافت حق تولید آن بازی به فارسی سوال کنیم. پاسخی که او به آن ایمیل داد باورنکردنی بودما هم با شگفتی از این بختِ نیک استقبال کردیم و در «! همسرم برای تعطیلات داریم به ایران م یآییم شیراز به استقبالشان رفتیم و هم قرارداد نسخ هی فارسی بازی را بستیم و هم در شهر گشتیم و فالوده و خیار سکنجبین خوردیم و از دنیای بردگیم و طراحی صحبت کردیم (گزارش کامل این دیدار را می توانید در سایت رومیز بخوانید).
بعد از آن مدتی طول کشید و تقریبا اواخر زمستان بود که توانستیم مقدمات کار را فراهم و فاز پیش تولید بازی را آغاز کنیم. در اولین قدم م یخواستیم دنیای بازی را از ایتالیای دوران رنسانس به زمان و مکانی در ایران تغییر دهیم. بعد از کمی تحقیق دش تهای وسیع و کوهستا نهای سبز لرستان را انتخاب کردیم. تصویرسازی بازی را به محمد نورالدینی سپردیم که با توانای یاش در تصویرسازی واقع گرایانه و تسلطش بر نقوش و پوشش مناطق مخلف ایران آشنا بودیم.
برای نام بازی هم رکب که به معنای فریب دادن و بلوف زدن است را انتخاب کردیم که به حس و حال و تجرب هی بازی نزدیک باشد. زیرا این بازی بیشتر از اینکه به استراتژی مربوط باشد به ذه نخوانی و توانایی بلوف زدن و دیگران را به چالش کشاندن مربوط است.
بازی رکب یک بازی “زیرپوستی” است، بازیِ دام گذاشتن و حریفان را به بیراهه کشاندن است. بازی کمین « بازی زیرپوستی » رکب بازی کردن و منتظر لحظ هی شکار نشستن است، و زمانیکه آن لحظه رسید دیگر باید ریسک کرد و مطمئن بود، زیرا تزلزل رقبا را جَری م یکند و آنوقت دیگر بلوف نم یگیرد و تهدید موثر نم یشود. رکب از آن دست بازی هایی است که جادویی در خود نهفته دارند که فراتر از خود بازی و در حال و هوای دورِ میز و بین بازیکنان شکل م یگیرد. همان جادویی که ما را شیفت هی این سرگرمی کرده…”
برای مطالعه مقاله مفصل گزارش وارد سایت رومیز گیمز شوید.