مقالات بازی رومیزی

چطور کلکسیون بازی رومیزی بسازیم؟ | 7 نکته مهم

بازی های رومیزی یا بردگیم ها راهی عالی برای گرد هم آوردن افراد و گذراندن زمان با کیفیت با دوستان و خانواده است. با زیاد شدن جامعه بازی های رومیزی، طبیعتا عده ای به سمت جمع کردن کلکسیون بازی رومیزی می روند. من خودم از این دسته افراد هستم. امثال ما معمولا بیشتر از اینکه در هنگام خرید بازی رومیزی جدید، به این فکر کنیم که اصلا آیا این بازی را می توانیم بازی کنیم؟ آیا برای این بردگیم همبازی به راحتی پیدا می شود؟ و این چنین سوالاتی، به این فکر می کنیم که این بازی باید در مجموعه بازی های ما باشد، فارق از اینکه اصلا آن را بازی خواهیم کرد یا نه ؟

در این مقاله قرار است به افراد مثل خودم کمک کنم که در هنگام جمع کردن کلکسیون بازی رومیزی، راحت تر بتوانند انتخاب کنند و از خرید بازی رومیزی خاصی پشیمان نشوند.

نکته اول: بدانید دنبال چه هستید!

اولین قدم در ساختن کلکسیون بازی رومیزی این است که ترجیحات خود را درک کنید و بدانید که به دنبال چطور بازی ای هستید؟ بازی های رومیزی در تم ها، ژانرها و سبک های مختلف عرضه می شوند. دانستن اینکه از بازی کردن چه چیزی لذت می برید برای پیدا کردن بازی های مناسب برای مجموعه شما ضروری است.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع خرید بازی رومیزی

در کل باید مشخص کنید که آیا بازی های ساده و آسان برای یادگیری را ترجیح می دهید یا بازی های استراتژی پیچیده ای که به ساعت ها گیم پلی نیاز دارند؟ آیا به دنبال بازی هایی هستید که بتوان با گروه بزرگی از افراد بازی کرد یا بازی هایی که برای گروه های کوچکتر مناسب تر باشند؟ دانستن اولویت‌هایتان به شما کمک می‌کند بازی‌هایی را انتخاب کنید که برای شما و گروهتان مناسب هستند.

انتخاب بازی برای کلکسیون بردگیم

نکته دوم: از بازی های کلاسیک شروع کنید

اگر می خواهید تازه کلکسیون بازی رومیزی تان را بسازید و یا تازه وارد هستید، پیشنهاد من به شما این است که از بازی های کلاسیک به هیچ وجه غافل نشوید. این بازی ها اصالت خاصی به کلکسیون بازی رومیزی شما می دهند. بازی هایی مانند شطرنج، تخته نرد، چکرز، گو و … . این بازی های رومیزی قدیمی و کلاسیک امتحان خود را پس داده اند و هنوز هم میلیون ها نفر در سراسر جهان از آن لذت می برند.

نکته سوم: داخل گروه ها باشید

پیوستن به یک جامعه کوچک یا بزرگ از علاقه مندان به بازی رومیزی راهی عالی برای ملاقات با دیگر علاقه مندان به بازی های تخته ای و کشف بازی های جدید است. در کل اینکه جمعی داشته باشید که برای خرید بازی رومیزی با آن ها بتوانید مشورت کنید و آنها هم گیمر باشند، یکی از بهترین راهنما ها برای خرید بازی است. توجه کنید که این گروه ها می توانند مجازی هم باشند. گروه های خرید و فروش دست دوم بازی رومیزی می تواند سوژه خوبی باشد.

در این گروه ها می توانید با بازی هایی مواجه شوید که ممکن است قبلاً نامشان را نشنیده باشید.

نکته چهارم: نظرات را بخوایند و ویدئو بازی را ببینید

قبل از خرید یک بازی، بهتر است نظرات را بخوانید و بازی‌های بازی را تماشا کنید. این در صورتی است که به گروه یا جامعه خاصی از گیمر ها دسترسی ندارید. البته این نکته هم قابل ذکر است که بازی های رومیزی برای هر فرد ممکن است تجربه متفاوتی داشته باشند.

اما در حالت کلی، بررسی‌ها، یک نمای کلی از بازی، از جمله مکانیزم های بازی رومیزی، تم بازی رومیزی و گیم پلی ارائه می دهند. بررسی‌ها همچنین می‌توانند بینش‌هایی در مورد آنچه بازیکنان در بازی دوست دارند و چه چیزهایی را دوست ندارند ارائه دهند. در آیوی گیم هم ما به سراغ بررسی بازی های رومیزی رومیزی داخلی و موجود در بازار ایران می رویم که می توانید از آرشیو بازی های رومیزی به آن ها دسترسی داشته باشید.

نکته پنجم: به فضایی که دارید دقت کنید!

همانطور که مجموعه شما رشد می کند، مهم است که به ذخیره سازی و سازماندهی بازی هایتان هم فکر کنید. بازی های رومیزی بیشتر، یعنی قفسه بازی های بزرگتر و جاگیری بیشتر. برخی بازی های رومیزی به دلیل جعبه بزرگی که دارند می توانند فضای زیادی را اشغال کنند، بنابراین داشتن برنامه ای برای ذخیره آنها ضروری است.

نمونه یک قفسه بازی رومیزی که البته جای خالی زیادی هم دارد.

چندین راه حل برای ذخیره سازی موجود است، از جمله قفسه های کتاب، قفسه های سفارشی و سیستم های تخصصی ذخیره سازی بازی های تخته ای. که البته به نظر من بهترین راه این است که به سفارش خودتان یک قفسه بسازید که هم جا دار باشد هم در به نمایش گذاشتن کلکسیون بازی رومیزی شما بهتر عمل کند.

همچنین مهم است که نحوه سازماندهی بازی های خود را هم در نظر بگیرید. مرتب‌سازی بازی‌هایتان بر اساس موضوع یا ژانر می‌تواند یافتن بازی موردنظرتان را آسان‌تر کند، در حالی که مرتب‌سازی آنها بر اساس اندازه می‌تواند به حداکثر کردن فضای ذخیره‌سازی شما کمک کند.

نکته ششم: بفروشید و بخرید!

همانطور که مجموعه شما بزرگ می شود، ممکن است متوجه شوید که دیگر فضایی برای بازی های خاص ندارید یا به اندازه گذشته بازی های خاصی را انجام نمی دهید. به اصطلاح خودم، برخی بازی هایتان غیر فعال می شوند: یعنی دیگر سراغ آنها نمی روید. در این موارد، از فروش یا تعویض بازی نترسید.

به طور کلی تجربه به من نشان داده است که در کلکسیون بازی رومیزی اگر بازی داشته باشید که در طول یک بازه زمانی حدودا شش ماه، به سراغ آن نمی روید، این بازی یک بازی غیر فعال است و می توانید به فکر فروش یا تعویض آن باشید. بستر های فروش و تعویض بردگیم هم بسیار زیاد است. از کانال های تلگرامی گرفته تا پیج های اینستاگرامی.

فروش و تعویض بازی های غیر فعال در کلسیون بازی رومیزی تان به شما اجازه خواهد داد، مقداری از پولی را که برای بازی‌هایی که دیگر بازی نمی‌کنید خرج کرده‌اید، جبران کنید قبل از فروش یا معامله بازی، مهم است که مطمئن شوید که بازی ها در شرایط خوبی هستند و همه قطعات در آن گنجانده شده است. همچنین ایده خوبی است که در مورد ارزش بازی تحقیق کنید تا مطمئن شوید که قیمت منصفانه ای دریافت می کنید.

نکته هفتم: قبل خرید تست کنید

آخرین و مهم ترین نکته هم در ساختن یک کلکسیون بازی رومیزی خفن است است که بازی را تست کنید. به بیان دیگر قبل از اینکه سریعا دست به جیب شده و بازی را بخرید، اگر شرایط امتحان کردن آن را، حتی در فضای آنلاین یا وب، دارید، حتما امتحان کنید. همانطور که گویم و گفته ام بارها، تجربه بازی های رومیزی شخص به شخص فرق می کند. به نظر من شما تا زمانی که در فرآیند تجربه یک بازی رومیزی قرار نگرفته اید، نمی توانید دقیقا بفهمید که آیا آن بازی را دوست دارید یا نه.

بهتر است قبل از خرید بازی رومیزی، بازی را تست کنید.

بسیاری از فروشگاه‌های بازی محلی نسخه‌هایی از بازی‌های محبوب را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند تا قبل از خرید، آن‌ها را امتحان کنند. این یک راه عالی برای درک بازی و تعیین اینکه آیا این بازی برای کلسیون بازی رومیزی شما مناسب است یا خیر است.

نظرات شما چیست ؟

این هفت مورد نظرات من درباره ساختن کلکسیون بازی رومیزی بود. شما هم می توانید تجربیات و نظرات خودتان را در قسمت نظرات زیر همین پست، با ما به اشتراک بگزارید. قراموش نکنید که ساختن یک کلکسیون بازی رومیزی خوب، به زمان و هوشمندی نیاز دارد. با رعایت این نکات و ترفندها می توانید مجموعه ای بسازید که سال ها سرگرمی و سرگرمی را برای شما و عزیزانتان فراهم کند.

کوروش کریمی

دانشجوی خسته مملکت، با چهارتا مهارت رزومه ای، که دوست داره یه مدرسه بسازه. بردگیم‌هارو بیشتر از ویدئوگیم دوست دارم. آیوی رو ساختم چون فکر می کنم مردم نیاز دارن بازی کنن، و باید بهشون بازی های خوب معرفی کنم.

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. با سلام
    با این نوسانات قیمت ارز نمیشه فروخت تازه بفروشی هم نمیتونی همون بازی رو گیر بیاری

    1. باهات موافقم، کلا الان بازی اورجینال خیلی سخت تر از قدیمه کما اینکه هم خریدار و هم فروشنده، حتی اونی که دست دوم میفروشه، نمیتونه ریسک کنه که بفروشه یا بخره. دوستان داخل تلگرام گروه خرید فروش دارن که بد نیست.

  2. سلام،کم کم بزرگتر میشیم و علایق و سلایق و انگیزه و نگرشمون وسیعتر میشه اونموقع متوجه میشیم وسط بردگیم روزگاریم که بدون برگشت یا بهم زدن بازی باید رو به جلو حرکت کنیم و به نتیجه قابل قبولی برسیم.هر کسی بازی خودشو داره نه قابل تعویضه نه فروش فقط آگاهی حقیقیمون،نه آگاهی ظاهری،مسیرو برامون تعیین میکنه،و ما باید طوری حرکت کنیم که مسیر بعدی سخت رقم نخوره.

    1. مرسی از نظرت سعید جان. خیلی باهات موافقم. کلا زندگی خیلی شبیه بردگیمه. البته من یکم لایت تر به قضیه نگاه می‌کنم. به نظرم علاوه بر اینکه هر کسی بازی خودشو داره، داره در قالب یک بازی خیلی بزرگ با تمام آدم‌های اطرافش هم بازی می‌کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا