معرفی بازی رومیزی

بازی بلاد

بررسی 360 درجه بازی بلاد

بازی بلاد (Belaad) یک بازی رومیزی نسبتا تماتیک و ایرانی است که توسط آقای احسان نظر زاده طراحی و توسط نشر اسلیما در سال 1398 منتشر شد. این بازی توانست در سال 1399 رتبه اول در بخش اسباب بازی ششمین دوره «جایزه فیروزه» و همچنین عنوان اسباب بازی برتر با برترین تصویرسازی و بهترین گیم پلی در «ششمین جشنواره اسباب بازی» که از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور برگزار شد را به دست آورد.

از طرفی بلاد توانسته در کشورهایی مثل آلمان، چین، فرانسه و اسپانیا لایسنس قانونی برای تولید خود را بفروشد.

مقاله حاضر، حاوی تمام اطلاعات بازی ایرانی بلاد می باشد که در سرفصل های مختلف طبقه بندی شده است. در ادامه به جنبه های مختلف آن مثل آموزش بازی، نقد و بررسی(رومیزشکافی)، سوالات متداول و … خواهیم پرداخت.


معرفی بازی بلاد | توضیحات کلی

جعبه بازی بلاد

بازی رومیزی ایرانی بلاد

در نقش یکی از سه گروه حکومت، رعیت و حشاشین برای رسیدن به هدف خود تلاش کنید.

مشخصات عمومی بازی بلاد

بازی رومیزی بلاد شما را به عصر طلایی اسلام می‌برد. در دوره‌ی طلایی اسلام دانشمندان زیادی ظهور کرده و به واسطۀ اکتشافات و اختراعات جدیدشان، توجه همگان را به خود جلب می‌کنند. در این بین «حکومت» که متوجه قدرت علم شده، برای تقویت پایه‌های سلطنت و رسیدن به منافعِ بیشتر به فکر جذب دانشمندان می‌اُفتد. اما «رعیّت» که متوجه نیّت سلطان و اطرافیانش شده‌اند، در مقابل «حکومت» می‌ایستند و به‌دنبال کمک به دانشمندان هستند. در بین نزاع «رعیّت» و «حکومت»، فرقه‌ای به نام «حشّاشین» (قاتلین) به وجود آمده است.

این فرقه معتقد است هر عاملی که سبب قدرت شود، فساد ایجاد می‌کند و باید آن را ازبین بٌرد. درنتیجۀ این تفکر، «حشاشین» به‌سمت ترور دانشمندان سوق پیدا می‌کنند.


آموزش بازی بلاد| چطور بلاد بازی کنیم؟

بازیکنان در سه تیم تقسیم می‌شوند و هر گروه از بازیکنان نقش یکی از تیم‌ها را ایفا کرده و با همکاری هم با دو تیم دیگر رقابت می‌کنند. تیم حشاشین در صورتی وارد بازی‌ می‌شود که تعداد بازیکنان فرد است و یکی از بازیکنان به تنهایی نقش تیم حشاشین را به عهده می‌گیرد.

چیدمان بازی بلاد

هدف تیم رعیّت و حکومت جذب بیشتر دانشمندان و هدف تیم حشاشین ترور آنها است. روند بازی با بازی کردن کارت‌های اکشن انجام می شود.

هر بازیکن ۴ کارت اکشن در دست دارد که در نوبت خود یک کارت بازی می‌کند و پس از انجام دستورات آن، کارت دیگری به دست خود اضافه می‌کند. کارت‌های اکشن به بازیکنان کمک می‌کنند شخصیت‌های تیم خود را قوی‌تر کنند، سکه کسب کنند یا از تیم‌های دیگر سکه بدزدند،  وارد جنگ شوند و دانشمندانی برای تیم خود به خدمت بگیرند. هر شخصیت علاوه بر توانایی منحصر به فرد خود، نماد مشخصی دارد که در طول بازی با قراردادن توکن‌هایی روی صفحه هر شخصیت، آن شخصیت قوی‌تر می‌شود.


رومیزشکافی بلاد | نقد و بررسی ابعاد مختلف بازی

خلاصه رومیزشکافی بلاد

بازی بلاد زمینه ساز یک بازی تعاملی است. یک بازی حاوی بلاک کردن بقیه و حتی اعلان جنگ و تخریب منابع حریف . اگر مخاطب بازی خانواده صمیمی باشد، این بازی مناسب خانواده هاست در غیر این صورت برای جمع‌های دوستانه مناسب تر است. بازی در تعداد مختلف تجربه‌های متفاوتی دارد.متناسب با تعداد بازیکن‌ها تیم ‌های مختلفی تشکیل می‌شود. بهترین تعداد بازی تجربه جوانب مختلف بازی3 و سپس 4 نفر است.

برای تجربه این بازی ترجیحا از افراد آشنا به بردگیم‌های مدرن استفاده کنید. در صورتی یک جمع 3 یا 4 نفره دوستانه و صمیمی دارید که به دنبال یک بازی با شانس نسبتا زیاد و تعاملات مختلف و تیمی هستید، این بازی مناسب شماست.

برای مطالعه کامل مطلب وارد صفحه رومیزشکافی بلاد شوید.


صفحه بازی بلاد در سایت Boardgamegeek

صفحه بازی بلاد در سایت BGG

بازی بلاد قبل از انتشار در ایران در اشپیل عرضه شد. از آن روز صفحه بازی روی سایت بردگیم گیک ساخته شده است. نسخه های خارجی بازی هم که در کشور های چین و آلمان تولید شده اند در صفحه گیک این بازی قابل مشاهده می باشند.

برای مشاهده اطلاعت کامل وارد صفحه Belaad: The Land of Swords and Quills در سایت گیک شوید.


سرگذشت بازی بلاد از ایده تا طراحی | از زبان تیم اسلیما

“ایده‌ی این بازی از جایی آغاز شد که ما داشتیم در مورد شخصیت‌ها و قهرمان‌هامون فکر می‌کردیم. خیلی ساده اگه کلمه «خیام» رو در گوگل جست‌وجو کنید به احتمال زیاد تصویر یه پیرمرد درب و داغون و احتمالا مریضی رو می‌بینید که در بهترین حالت داره آسمون رو نگاه می‌کنه امّا در مقابلش اگه کلمه «نیوتن» رو جست‌وجو کنید، حداقل چیزی که می‌بینید تصویر یه جوان مصّمم هست که داره با آینده نگاه می‌کنه.”

برای مطالعه کامل مطلب وارد صفحه روند تولید باز بلاد شوید.


مصاحبه و گفتگوی آیوی گیم با مجید کریمی | مدیر تولید پروژه بازی بلاد

در تاریخ 29 بهمن سال 1399 طی گفتگوی زنده و صمیمی اینستاگرامی تیم آیوی گیم با آقای مجید کریمی، مدیر تولید تیم اسلیما، با موضوع بازی بلاد، درباره مسائلی مثل روند ایده پردازی، طراحی، تولید و انتشار این بازی گپ و گفت کردیم.

برای مشاهده ویدئو و گزارش این گفتگو وارد صفحه ایده تا تولید بازی بلاد شوید.


سوالات متداول درباره بازی بلاد

آیا بازی بلاد بازی خوبی است؟

مهم ترین مسئله در خوب بودن یک بازی از جمله بازی بلاد، این است که تجربه آن با جمعی باشد که بازی مناسب آنان است. برای مثال درباره این بازی، جمع ایده آل یا بازیکن ایده آل فردی است که با تخریب شدن استراتژی خود در بازی از بازی زده نشود چراکه در این بازی این اتفاق رایج است. برای اطلاعات بیشتر وارد صفحه رومیزشکافی بلاد شوید.

آیا بلاد یک بازی رومیزی ایرانی است؟

بله. این بازی از صفر توسط طراح ایرانی آقای احسان نظر زاده ساخته و توسط آقای مجید کریمی و تیم اسلیما توسعه داده شده است.

بلاد را می توان چند نفره بازی کرد؟

بازی بلاد با تعداد 2 الی 6 نفر قابل تجربه است. تعداد بازیکن فرد شامل 3 و 5 نفره، باعث ورود تیم حشاشین به بازی هم می شود. بازی با تعداد حالت زوج بازیکن ها حالت تیمی بازی است که تعداد 2، 4 و 6 نفره بازی است. در حالت تیمی، تیم حشاشین در بازی حضور ندارد. برای اطلاعات بیشتر وارد صفحه رومیزشکافی بلاد شوید.

تجربه یک دست بازی بلاد چقدر زمان می برد؟

به طور میانگین هر دست بازی جالیز حدود 75 دقیقه زمان شما را می گیرد. گرچه این زمان وابستگی مستقیمی با نحوه بازی کردن بازیکن ها و البته تعداد بازیکن ها دارد.

بازی بلاد چه نوع بازی ای است؟

بلاد یک بازی تاکتیک محور با شانس بالاست. در این بازی بسیار مهم است که در حین تصمیم گیری جوانب مختلفی از وضعیت فعلی خود را ببینید و بر اساس آن تصمیم گیری کنید.

بازی بلاد چفدر شانسی است؟

بازی بلاد یک بازی با شانس بالاست که البته این مقدار شانس می‌تواند مدیریت پذیر باشد.
در عین حال بازی سرشار از تاکتیک‌های لحظه‌ای است . تاکتیک‌هایی که می‌تواند شما را در بازی جلو بیندازند یا موجب شوند، مسیر بازی تغییر کند. همچنین تعامل در بازی به دو صورت آشکار وجود داره: بلاک کردن کارت‌هایی که بازیکن خاصی نیاز دارد و درگیری مستقیم با بقیه با اعلان جنگ یا روش‌های دیگر. برای اطلاعات بیشتر وارد صفحه رومیزشکافی بلاد شوید.


کوروش کریمی

دانشجوی خسته مملکت، با چهارتا مهارت رزومه ای، که دوست داره یه مدرسه بسازه. قبلنا با ویدئو گیم حال می کردم، ولی امروز فقط بردگیم و بازی رومیزی. آیوی رو ساختم چون فکر می کنم مردم نیاز دارن بازی کنن، و باید بهشون بازی های خوب معرفی کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا