روی جلد بازی جالیز
7.0

جالیز

بکارید، درو کنید، بخندید و به بهترین جالیزکار تبدیل شوید.

تعداد بازیکن:

3-7 بازیکن

زمان بازی:

از 45
تا 60 دقیقه

رده سنّی:

از 10

سال

درجه سختی:

متوسط

پیچیدگی یادگیری:

آسان رو به متوسط

پیچیدگی در بردن:

متوسط
میزان استراتژی و فکری بودن بازی
 0/10 
فان و سرگرمی بودن بازی
 0/10 
تکراری نشدن بازی و ایجاد تجربه برد متفاوت
 0/10 
میزان شانس و اتفاقات تصادفی در بازی
 0/10 
تعامل، مذاکره و درگیری بین بازیکنان در بازی
 0/10 
میزان پیچیدگی قوانین و محاسبات مورد نیاز
 0/10 

درباره جالیز

بازی جالیز یک بازی رومیزی یا بردگیم، خانوادگی و ایرانی است که برگرفته از بازی کارتی Bohnanza، (بخوانید بونانزا)، طراحی آقای اُوِ روزنبرگ Uwe Rosenberg، می باشد. این بازی در سال 1396 توسط آقای محسن پور رمضانی برای مخاطب ایرانی، باز طراحی و توسط نشر هوپا با نام “جالیز” راهی بازار ایران شد. از آقای روزنبرگ بازی های رومیزی مثل Agricola، Caverna، Le Havre و Patchwork را می توان نام برد که عمدتا جزو بازی های پر طرفدار و رتبه بالای جهان هستند.

درباره بازی جالیز

در جالیز بازیکن‌ها با مدیریت و گسترش جالیزها، مبادله و طی کردن فرآیند های کاشت و برداشت محصولات، تلاش می‌کنند تا بهترین و گران‌ترین محصولات را بدست آورده و بکارند. و با فروش آنها، کسب و کارشان را حسابی سکه کنند. هر بازیکن در شروع بازی یک قطعه زمین دارد. که شامل دو جالیز است و می‌تواند روی آنها محصولات کشاورزی بکارد و از فروش محصولات، سکه به‌دست آورد.

محصولات بازی جالیز شامل سیفیجاتی مثل گوجه، شلغم، کدوتنبل، پیاز، سیب زمینی و … می باشند که از نظر بصری طراحی آنها کارتونی و بسیار جذاب است. البته اگرچه تصویر سازی بازی کودکانه و شاد است، اما گیم پلی به شدت مناسب جمع بزرگسال نیز می باشد. پس گول ظاهر گوگولی بازی را نخورید!

هدف بازی

گسترش جالیز های بازی و همچنین خرید تجهیزاتی مثل کود و تراکتور به درآمد سالیانه شما کمک زیادی خواهند کرد. بازی به همین صورت پیش می رود تا اینکه سال سوم بازی هم سپری شده و برنده بازی مشخص شود. یعنی بازیکنی که بیشترین سکه را بدست آورده است.

بازی Bohnanza (بونانزا)- نسخه خارجی بازی رومیزی جالیز

بازی جالیز در واقع بازطراحی بازی رومیزی Bohnanza می باشد که توسط آقای اُوه روزنبرگ (Uwe Rosenberg) در حدود سالهای 1997 میلادی طراحی و راهی بازار شد.

بازی رومیزی بونانزا یا Bohnanza یک بازی درباره لوبیا ها و کاشت آنهاست. یک بازی کارتی و خانوادگی نسبتا جذاب که در آن باید انواع لوبیا های مختلف با تصویر سازی ها جذاب را بکارید و به مبادله آنها بپردازید.

این بازی یک بازی صرفا کارتی و با پیچیدگی های ریزی است که از جمله آنها می توان به بکار بردن مکانیزم Melding and Splaying در آن اشاره کرد، که در واقع نحوه بازی کردن کارت های بازی را به صورت ترتیبی از پیش تعیین شده قرار می دهد.

بازی رومیزی بونانزا Bohnanza

آقای محسن پوررمضانی به عنوان طراح، آقای امیر سلامتی به عنوان توسعه دهنده و نشر هوپا به عنوان ناشر، ایده اصلی بازی بونانزا را گرفته و آن را ساده تر و با تناسب بیشتری برای مخاطب ایرانی، بازطراحی کرد. تغییراتی که بونانزا را به بازی جالیز تبدیل کرد، تغییرات واقعا مثبت و سازنده ای بودند که به آنها در ادامه اشاره خواهیم کرد.

کارت های بازی بونانزا

تغییرات بونانزا و خلق بازی جالیز | بونانزا و جالیز چه فرقی دارند؟

تغییرات عمده بازی بونانزا که در واقع تفاوت های بازی جالیز و بونانزا به حساب می آید در زیر لیست شده اند:

  • طراحی تایل های جالیز: بازی بونانزا تایل زمین کشاورزی یا جالیز ندارد.
  • توکن تجهیزات: برای جذابیت بیشتر بازی در بازی رومیزی جالیز، توکن های تجهیزات مثل تراکتور یا کود به بازی اضافه شدند.
  • کارت های رویداد: در بازی جالیز کارت های رویداد وجود دارد که اتفاقات همگانی سالیانه رقم می زنند، در حالی که در بازی بونانزا این کارت های وجود ندارند.
  • مکانیزم پیچیده: بازی بونانزا مکانیزم Melding and Splaying دارد، که باعث می شود شما کارت های محصول دست خود را در ترتیب مشخصی که از قبل تعیین کرده اید بچینید و بازی کنید، که به علت پیچیده کردن بازی برای مخاطب خانواده، در جالیز شاهد آن نیستیم.
طراح بازی:
محسن پور رمضانی
نگارگر و هنرمند:
نعیم تدیّن
ناشرین:
هوپا
توسعه دهنده:
امیر سلامتی
دکمه بازگشت به بالا

فرم نقد و بررسی این بازی رومیزی

برای افزودن نقد و بررسی روی بازی‌ها باید وارد سایت شوید.