ایکس باکسبازی کامپیوتریبازی کنسولیبررسی بازی ویدیوییپلی استیشن

بررسی بازی Deaths door | یک شاهکار مستقل

در این پست به بررسی یکی از بهترین عناوین بازی های مستقل در تاریخ یعنی بازی Deaths door می پردازیم. سال ۲۰۲۱ با توجه به اوج شیوع کرونا و غافل گیری تمام مردم جهان، سال خوبی برای طرفداران بازی های ویدیویی از نظر انتشار بازی های مورد انتظار نبود. تا جایی که بازی It takes two توانست برنده بهترین بازی سال (Game of the year) بشود.

بازی Deaths door

بازی Deaths door | دث دور

  • منتشر کننده: Devolver Digital
  • پلتفرم ها: ویندوز، پلی استیشن 4، پلی استیشن 5، ایکس باکس سری اس و ایکس، ایکس باکس وان، نینتندو
  • ژانر: RPG , Action-Adventure
  • نیاز به اینترنت: ندارد

در همین بازار کساد بازی های ویدیویی در آن سال، Deaths door مستقل توانست جایگاه ویژه ای در بین طرفداران این صنعت پیدا کند. این بازی توسط استودیوی مستقل Acid Nerve ساخته و توسط Devolver Digital در جولای ۲۰۲۱ برای تمام کنسول های بازی و رایانه های شخصی منتشر شد. در ادامه بخش های مختلف بازی رابررسی می کنیم.

شاید بتوان گفت ویژگی بارز بازی Deaths door مکانیزم مبارزاتی آن در کنار گرافیک جذاب و چشم نواز آن است.


بررسی بازی

داستان و مکانیزم بازی Deaths door

داستان بازی Deaths door در مورد کلاغی است که به تازگی در استخدام یک اداره آمده و ماموریت های مختلفی برای بستن دروازه هایی به نام در های مرگ به او داده می شود. در راه این ماموریت ها چالش های زیادی سر راه شما قرار دارد. تنوع در طراحی مراحل و معما های محیطی باعث جذابیت بیشتر بازی و یکنواخت نشدن بازی می شود.

همچنین سیستم مبارزات و طراحی دشمن های مختلف باعث تنوع در تجربه بازی شده است. وجود باس فایت های چالش برانگیز و طراحی هوش مصنوعی مناسب برای برخی از آنها باعث لذت بردن شما در طول مبارزات نهایی هر بخش می شود. همچنین قرار دادن باس های اختیاری در بازی، باعث شده که شما بتواند بدون برخورد با بعضی از آنها بازی را به اتمام برسانید.

Deaths door 1
بازی Deaths door داستان کلاغی است که به استخدام یک آژانس جاسوسی در می آید.

در طول تجربه بازی، سلاح هایی با نوع مختلف (سلاح های با برد زیاد و یا شمشیر) عملکرد بدست می آورید که می توانید از تاکتیک های مختلفی برای شکست دشمنان استفاده کنید. در کل با اینکه تنوع در سلاح های شمشیری و مبارزه نزدیک قابل قبول است اما به طور کلی تنوع سلاح های دور برد مثل کمان و یا انفجاری مثل بمب کمتر از حد انتظار است. 

در بازی Deaths door شما کنترل همان کلاغی که مامور جدید اداره جاسوسی است را دارید. پس از وارد شدن به اداره و گرفتن ماموریت شما از طریق یک دروازه وارد اولین سرزمین بازی می شوید. به طور کلی بازی دارای چهار سرزمین مجزا است که در انتهای هر سرزمین با یکی از باس های اصلی بازی رو به رو می شوید.

در بازی death door شما باید با سلاح هایی که دارید به مبارزه با دشمن ها بپردازید و با حل چالش های محیطی و مدیریت منابع از جمله مقدار سلامتی، مراحل را پشت سر بگذارید تا به انتهای بازی برسید.

ساز و کار مبارزاتی بازی Deaths door بسیار بهینه و بدون هیچ گیر و باگی است. مبارزات شمشیری (Melee combat) بسیار روان و منطقی و به دور از شانس است؛ به این صورت که کلیک های پشت سر هم خیلی به موفقیت شما در مبارزات کمکی نمی کند و برای پیروزی باید با استراتژی باشید.

داستان بازی هم نوع روایت جالبی دارد. به این شکل که در ابتدا اطلاعات کمی در رابطه با فضای بازی دارید و صرفا به عنوان یک مامور به کار خود ادامه می دهید اما با پیشروی در بازی اطلاعات جالبی بدست می آورید و داستان به طور کلی برای تغییر میکند.

در بازی هایی که معمای محیطی برای پشت سر گذاشتن مراحل مختلف بازی در نظر گرفته می شود، مهمترین نکته قابل حل بودن و نبود مشکلات فیزیک است. در بازی Deaths door به ظرافت به این مسئله پرداخته شده به طوری که وقتی شما راه حل را پیدا می کنید دیگر هیچ مانع مشکلات فیزیک و یا باگی در بازی مانع شما نمی شود.

وجود باس فایت هایی با مکانیزم های مبارزاتی مختلف از ویژگی های مثبت طراحی بازی است.

 نکته ی دیگری هم که پس از اتمام بازی به آن برخورد می کنیم این است که با توجه به ظرفیت های بازی، مدت زمان تمام کردن بازی کم و چیزی در حدود ۱۳ ساعت است. با این وجود تنوع در نبرد با باس های مختلف به ویژه باس آخر بازی و ترتیب دشوار شدن آن ها می تواند تا حدی جای این تایم پلی نسبتا کم را پر کند.

گیم پلی (Gameplay)

شاید بتوان گفت بهترین بخش بازی Deaths door در کنار گرافیک خیره کننده و داستان نسبتا گیرا، گیم پلی بازی است. در این بازی شما باید سعی کنید تا با ابزار و انواع مختلفی سلاحی که در اختیار دارید دشمنان خود را شکست دهید. جدای از شکست دادن دشمن ها شما باید معما ها و چالش های محیطی را با تیزبینی و خلاقیت خود با کمک سلاح ها و ابزاری که در اختیار دارید حل کنید و در بازی پیشروی کنید. شاید تنها نکته منفی ای که در بازی Deaths door، به عنوان بازی ای که المان های بازی RPG را تا حدی دارد، احساس می شود این است که آیتم های ویژه برای استفاده در بازی وجود ندارد.

مثلا آیتمی که شما استفاده کنید تا برای مدت کوتاهی قدرت ضربات شما بیشتر شود یا ضربات شما همراه با آتش باشد. همچنین امکان زیادی برای بخش آپگرید ها وجود ندارد؛ آنقدر که شما به پایان بازی می رسید و هنوز بخش زیادی آپگرید در قدرت و یا میزان سلامتی شما وجود دارد که انجام نداده اید.

گرافیک بازی

Deaths door 5

طراحی هنری بصری در یک کلام فوق العاده است. المان های مختلف در محیط بازی بسیار زیبا طراحی شده و  سبک طراحی گرافیکی مینیمال بسیار مناسب فضای بازی است. بسیاری از بازی ها از طراحی مینیمال برای زیباتر ساختن محیط بازی استفاده می کنند اما این طراحی به سبک و فضای بازی نمی خورد. اما این اتفاق در بازی Deaths door نمی افتد و سبک گرافیک انتخاب شده کاملا مناسب فضای بازی است.

طراحی بصری بازی می تواند الگوی بسیار خوبی برای طراحی بازی های بزرگ باشد.

Deaths door 6

تمام المان های محیطی در جای درست خود قرار گرفتند که از گیر کردن شما در محیط بازی تا حد ممکن جلوگیری می کند. با تمام این زیبایی ها در بازی حجم فایل های بازی چیزی در حدود ۲ گیگابایت است که به خوبی وسواس در طراحی گرافیک و بهینه سازی بازی را نشان می دهد. جدای از این ها هیچ لگ و یا گیر گرافیکی ای در طول بازی دیده نمی شود. Deaths door تا حدی بهینه است که می توان آن را در سیستم های ضعیف کامپیوتری هم قابل اجرا است.

موسیقی بازی Deaths door

Deaths door با اینکه نکات مثبت زیادی دارد اما در بخش موسیقی و افکت های صوتی خیلی چیژ خاصی برای عرضه ندارد و خیلی معمولی است.


نقاط مثبت بازی:

  • گیم پلی روان و سریع
  • گرافیک چشم نواز و بهینه
  • دشمن ها و باس فایت های متنوع
  • داستان منسجم
  • معماهای محیطی دقیق و ظریف با راه حل های منطقی
  • تنوع سرزمین های بازی
  • روان بودن فیزیک بازی

نقاط منفی بازی:

  • موسیقی و افکت ها صوتی متوسط
  • تایم پلی پایین
  • تنوع کم سلاح های دور برد مانند کمان
  • بهره بردن کم از المان های سبک RPG

لینک های مفید

آرین مختاری

گیمری که سرنوشت، اونو «فیزیک پیشه» و شیفته فیزیک کرده. دانشجویی که استرسش برای فوتبال بین منچستریونایتد و بیرمنگام بیشتر از امتحان و درسشه! برای آیوی که مثل فرزندمون میمونه مینویسم و امیدوارم سریعتر به بلوغ برسه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا