بازی رومیزی جالیز
8

بازی رومیزی جالیز

بکارید، درو کنید، بخندید و به بهترین جالیزکار تبدیل شوید.

تعداد بازیکنان
7-3نفر
زمان بازی
45-60دقیقه
رده سنی
+10 سال
درجه سختی
2.5از5
7.1
بازی چقدر فکری و استراتژیک است؟
2.3
بازی چقدر تکرارپذیر است؟
5.4
قوانین بازی چقدر پیچیده است؟
3.4
بازی چقدر شانس دارد؟
9.2
بازی چقدر تعاملی است؟
0.8
بازی چقدر فان و مهیج است ؟

بازی جالیز یک بازی رومیزی یا بردگیم، خانوادگی و ایرانی است که برگرفته از بازی کارتی Bohnanza، (بخوانید بونانزا)، طراحی آقای اُوِ روزنبرگ Uwe Rosenberg، می باشد. این بازی در سال 1396 توسط آقای محسن پور رمضانی برای مخاطب ایرانی، باز طراحی و توسط نشر هوپا با نام “جالیز” راهی بازار ایران شد. از آقای روزنبرگ بازی های رومیزی مثل Agricola، Caverna، Le Havre و Patchwork را می توان نام برد که عمدتا جزو بازی های پر طرفدار و رتبه بالای جهان هستند.

درباره بازی جالیز

در جالیز بازیکن‌ها با مدیریت و گسترش جالیزها، مبادله و طی کردن فرآیند های کاشت و برداشت محصولات، تلاش می‌کنند تا بهترین و گران‌ترین محصولات را بدست آورده و بکارند. و با فروش آنها، کسب و کارشان را حسابی سکه کنند. هر بازیکن در شروع بازی یک قطعه زمین دارد. که شامل دو جالیز است و می‌تواند روی آنها محصولات کشاورزی بکارد و از فروش محصولات، سکه به‌دست آورد.

محصولات بازی جالیز شامل سیفیجاتی مثل گوجه، شلغم، کدوتنبل، پیاز، سیب زمینی و … می باشند که از نظر بصری طراحی آنها کارتونی و بسیار جذاب است. البته اگرچه تصویر سازی بازی کودکانه و شاد است، اما گیم پلی به شدت مناسب جمع بزرگسال نیز می باشد. پس گول ظاهر گوگولی بازی را نخورید!

هدف بازی

گسترش جالیز های بازی و همچنین خرید تجهیزاتی مثل کود و تراکتور به درآمد سالیانه شما کمک زیادی خواهند کرد. بازی به همین صورت پیش می رود تا اینکه سال سوم بازی هم سپری شده و برنده بازی مشخص شود. یعنی بازیکنی که بیشترین سکه را بدست آورده است.

بازی Bohnanza (بونانزا)- نسخه خارجی بازی رومیزی جالیز

بازی جالیز در واقع بازطراحی بازی رومیزی Bohnanza می باشد که توسط آقای اُوه روزنبرگ (Uwe Rosenberg) در حدود سالهای 1997 میلادی طراحی و راهی بازار شد.

بازی رومیزی بونانزا یا Bohnanza یک بازی درباره لوبیا ها و کاشت آنهاست. یک بازی کارتی و خانوادگی نسبتا جذاب که در آن باید انواع لوبیا های مختلف با تصویر سازی ها جذاب را بکارید و به مبادله آنها بپردازید.

این بازی یک بازی صرفا کارتی و با پیچیدگی های ریزی است که از جمله آنها می توان به بکار بردن مکانیزم Melding and Splaying در آن اشاره کرد، که در واقع نحوه بازی کردن کارت های بازی را به صورت ترتیبی از پیش تعیین شده قرار می دهد.

بازی رومیزی بونانزا Bohnanza

آقای محسن پوررمضانی به عنوان طراح، آقای امیر سلامتی به عنوان توسعه دهنده و نشر هوپا به عنوان ناشر، ایده اصلی بازی بونانزا را گرفته و آن را ساده تر و با تناسب بیشتری برای مخاطب ایرانی، بازطراحی کرد. تغییراتی که بونانزا را به بازی جالیز تبدیل کرد، تغییرات واقعا مثبت و سازنده ای بودند که به آنها در ادامه اشاره خواهیم کرد.

کارت های بازی بونانزا

تغییرات بونانزا و خلق بازی جالیز | بونانزا و جالیز چه فرقی دارند؟

تغییرات عمده بازی بونانزا که در واقع تفاوت های بازی جالیز و بونانزا به حساب می آید در زیر لیست شده اند:

  • طراحی تایل های جالیز: بازی بونانزا تایل زمین کشاورزی یا جالیز ندارد.
  • توکن تجهیزات: برای جذابیت بیشتر بازی در بازی رومیزی جالیز، توکن های تجهیزات مثل تراکتور یا کود به بازی اضافه شدند.
  • کارت های رویداد: در بازی جالیز کارت های رویداد وجود دارد که اتفاقات همگانی سالیانه رقم می زنند، در حالی که در بازی بونانزا این کارت های وجود ندارند.
  • مکانیزم پیچیده: بازی بونانزا مکانیزم Melding and Splaying دارد، که باعث می شود شما کارت های محصول دست خود را در ترتیب مشخصی که از قبل تعیین کرده اید بچینید و بازی کنید، که به علت پیچیده کردن بازی برای مخاطب خانواده، در جالیز شاهد آن نیستیم.

طراح بازی

تصویرساز بازی

ناشر بازی

توسعه دهنده بازی

جالیز چطور بازی‌ای است؟

بازی جالیز یک بازی پر سر و صداست. شما در آن خود را در جایگاه کشاورزانی می‌بینید که باید محصولاتی بکارند، بفروشند و مبادله کنند؛ کسی می‌تواند بهتر بازی کند و نهایتا برنده بازی شود که در علاوه بر مدیریت کارت های محصول خود در کاشتن، در مبادلات هم بتواند محصولات مورد نیاز خود را از بازار دیگر بازیکنان بدست آورد.
از طرفی در جالیز هر بازیکن در نوبت خود باید سه مرحله را پشت سر بگذارد، اول محصولات خود را بکارد، دوم بازاری راه بیندازد و محصولات بازار خود را مبادله کند و سوم دوباره دست خود را از تعداد محصول پر کند. عمل برداشت جزوی از اکشن های اصلی نیست اما قابلیت انجام دارد.
ریتم بازی تا حد خوبی سریع است و قسمت زمان گیر آن، بخش دوم، یعنی مرحله بازار، می‌باشد. در این مرحله تبادلات و مذاکرات بین بازیکن ها شکل می‌گیرد که نمک اصلی بازی می‌باشند و به نوعی روحی از جنس خنده و سر و صدا به بازی می‌دهند. تبادلات در این مرحله دو طرفه یا دو جانبه هستند. اگر به دنبال یک بازی هستید که در آن مدام با دیگران در تعاملات دو طرفه، نه چند طرفه، باشید جالیز مناسب شماست.

با کی بازی کنیم؟

خانواده های پرجمعیت و اهل سر و صدا که دوست دارند ساعاتی رو به مذاکره و مبادله و سر و کله زدن با یکدیگر بگدرانند.

با کی بازی نکنیم؟

افرادی که ترجیح میدن به جای سر و صدا آروم بشینن و فکر کنن، استراتژی بچینن و …افرادی که ترجیح میدن به جای سر و صدا آروم بشینن و فکر کنن، استراتژی بچینن و …

7.1
بازی چقدر فکری و استراتژیک است؟
2.3
بازی چقدر تکرارپذیر است؟
5.4
قوانین بازی چقدر پیچیده است؟
3.4
بازی چقدر شانس دارد؟
9.2
بازی چقدر تعاملی است؟
0.8
بازی چقدر فان و مهیج است ؟

بازی رومیزی جالیز یک بازی کارتی و خانوادگی است. در جالیز بازیکن‌ها با مدیریت و گسترش جالیزها، مبادله و طی کردن فرآیند های کاشت و برداشت محصولات، تلاش می‌کنند تا بهترین و گران‌ترین محصولات را بدست آورده و بکارند. و با فروش آنها، کسب و کارشان را حسابی سکه کنند. هر بازیکن در شروع بازی یک قطعه زمین دارد. که شامل دو جالیز است و می‌تواند روی آنها محصولات کشاورزی بکارد و از فروش محصولات، سکه به‌دست آورد.

معرفی قطعات و چیدمان بازی جالیز

قطعات یا اجزای بازی

بازی جالیز روی میز، آماده برای بازی

    • دفترچه راهنمای بازی

    • صفحات زمین(جالیز) 7 عدد

    • جالیز سوم 7 عدد

    • کارت های رویداد 12 عدد

    • کارت های محصول (در 13 نوع مختلف) 156 عدد

    • 8 عدد کارت راهنمای بازی

    • 1 توکن اصلاح نژاد

    • 6 توکن باران

    • 6 توکن برف

    • 7 توکن اعتبار

    • 7 توکن تراکتور

    • 8 توکن کود

آموزش چیدمان بازی جالیز

چیدمان بازی رومیزی جالیز

    1. هر بازیکن یکی از صفحه های زمین و نشان اعتبار مربوط به آن را بر می دارد. صفح هها و نشان های اعتبار اضافی را به جعبه برگردانید.

    1. تمام کارت های محصولات را بر حسب نوعشان جدا کرده، سپس با مراجعه به جدول 1 و بر اساس تعداد بازیکنان، کارت های محصول لازم را جدا کنید. بقیه ی کارت ها را به جعبه بازی برگردانید.

    1. کارت های محصول جداشده را برُ بزنید و به هر بازیکن 5 کارت بدهید تا در دست خودشان قرار دهند. کارت های باقی مانده را به پشت وسط میز و در دسترس همه بازیکنان بگذارید. این کارت ها «دسته محصولات» را تشکیل می دهند.

    1. به تعداد بازیکن ها، کارت جالیز سوم و نشان تراکتور بردارید و به رو کنار کارت های محصول، وسط میز بگذارید.

    1. یکی بیشتر از تعداد بازیکنان نشان کود بردارید و به رو کنار کارت های وسط بگذارید.

تعداد بازیکن تعداد کارت محصولات انتخابی تعداد کارت دریافتی در پایان نوبت
3 نفره 99 کارت 7 (نخود فرنگی) تا کارت 15 (لوبیا) 2 کارت
4 نفر 105 کارت 6 (فلفل) تا کارت 15 (لوبیا) 2 کارت
5 نفر 121 کارت 6 (فلفل) تا کارت 16 (پیاز) 3 کارت
6 نفر 138 کارت 6 (فلفل) تا کارت 17 (سیب زمینی) 3 کارت
7 نفر 156 کارت 6 (فلفل) تا کارت 18 (خیار) 3 کارت
جدول 1: راهنمای آماده سازی و برداشتن کارت در انتهای نوبت

چگونه جالیز بازی کنیم؟ | آموزش بازی جالیز

در بازی جالیز هر بازیکن نوبت خود اکشن ها یا کارهای اجباری خود را به ترتیب انجام داده، سپس نوبت به نفر بعدی می رسد و به همین صورت الی آخر. اکشن های اج شامل: کاشتن محصول، ورود به بازار و استفاده از کارت‌های محصولات و اضافه کردن کارت های محصولات به دست خود است.

اکشن اول: کاشتن محصول

بازیکنی که نوبت وی است، تا دو محصول از دست خود انتخاب کرده و روی جالیز هایش میکارد. محصولات غیر همنوع نمی توانند روی یک جالیز کاشته شوند.

نوبت بازار در بازی جالیز

اکشن دوم: نوبت بازار

بازیکنی که نوبت وی است، 2 کارت محصول از دسته کارت های مرکز زمین بازی رو کرده و شروع به معامله آن ها با کارت محصولات دست و کلاه بازیکن های دیگر می کند. این کارت ها قابلیت هدیه دادن هم دارند و به محض دریافت باید کاشته شوند.

اکشن سوم: برداشت کارت

در انتهای نوبت بازیکن از دسته کارت های مرکز میز بازی متناسب با تعداد بازیکن ها دو یا سه کارت برداشته و به دست خود اضافه می کند. اینجا نوبت وی تمام می شود و نوبت نفر بعدی است.

تک محصول کاشته شده در بازی جالیز

همچنین بازیکنان می‌توانند بدون نوبت و به صورت اختیاری کارهای از قبیل: برداشت محصول و فروش آنها (از جالیز هایشان و تبدیل آنها به سکه متناسب با قیمت خود محصول بر حسب تعداد)، خرید تجهیزات (پرداخت هزینه تجهیزات و برداشتن توکن یا تایل مربوطه شامل تراکتور، کود و جالیز سوم) و خرید محصول (پرداخت هزینه و برداشتن سه کارت از دسته کارت های وسط میز بازی)، را انجام دهند.

پایان بازی جالیز و شروع امتیاز شماری

در طول بازی هر زمان که دسته کارت های محصولات تمام شد، کارت های سوخته را بر بزنید و دسته جدید محصولات را ایجاد کرده و بازی را ادامه دهید. بازی زمانی که دسته کارت های محصولات برای بار سوم تمام شود، به پایان می رسد.

پس از پایان بازی، بازیکنان به شرح زیر آخرین مرحله کاشت و برداشت را انجام می دهند:

هر بازیکن می تواند از دستش حداکثر دو کارت (و اگر تراکتور داشته باشد، سه کارت) را بکارد. همه بازیکنان محصولاتی که در جالیزهایشان کاشته اند را برداشت کرده و به فروش می رسانند. در نهایت، بازیکنی که سکه های بیشتری داشت (با احتساب ارزش جالیز سوم، تراکتور و کارت کشاورز نمونه در بازی پیشرفته) برنده ی بازی است.

لوگوتایپ بازی جالیز صفحه ای از دفترچه بازی جالیز آموزش بازی جالیز بازی دورهمی و خانوادگی جالیز اکشن کاشت محصول در بازی جالیز نمای نزدیک از میز بازی جالیز کاشته شدن محصولات در بازی جالیز کلاه در بازی جالیز کارت های محصول بازی رومیزی جالیز مشخصات عمومی بازی جالیز جعبه بازی جالیز بازی جالیز پشت جلد بازی جالیز روی جلد بازی جالیز کارت های راهنمای بازی جالیز توکن های ویژه بازی جالیز توکن های تراکتور بازی جالیز توکن های کود بازی جالیز توکن های کلاه بازی جالیز جالیز های اضافه بازی جالیز جالیز های بازی جالیز کارت های رویداد بازی جالیز کارت های محصول بازی جالیز اجزای بازی جالیز

جواب سوال متداول یک

جواب سوال متداول دو

[letsreview postid="19945"]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازی های مشابه

دکمه بازگشت به بالا