جعبه بازی شب مافیا
0.0

شب مافیا

یک بازی مافیایی تمام عیار برای یافتن این شرورهای رخنه کرده در شهر!

تعداد بازیکن:

5-40 بازیکن

زمان بازی:

از 30
تا 120 دقیقه

رده سنّی:

از 14

سال

درجه سختی:

متوسط

پیچیدگی یادگیری:

آسان رو به متوسط

پیچیدگی در بردن:

متوسط
میزان استراتژی و فکری بودن بازی
 0/10 
فان و سرگرمی بودن بازی
 0/10 
تکراری نشدن بازی و ایجاد تجربه برد متفاوت
 0/10 
میزان شانس و اتفاقات تصادفی در بازی
 0/10 
تعامل، مذاکره و درگیری بین بازیکنان در بازی
 0/10 
میزان پیچیدگی قوانین و محاسبات مورد نیاز
 0/10 

درباره شب مافیا

بازی مافیا از محبوب ترین بازی های دورهمی در ایران است. تقریبا جمع چند نفره دوستانه یا حتی خانوادگی وجود ندارد که اسمی از مافیا نشنیده باشند و حتی آن را تجربه نکرده باشند. سبک و سناریو های مختلفی هم برای این بازی وجود دارد. در اواخر دهه نود، آقای اشکان جواهری، طراح بازی های رومیزی به جمع آوری این سناریو ها و سازمان بندی آن در قالب یک بازی رومیزی مستقل پرداخت. نتیجه آن شد پکیج کاملی به نام “شب مافیا”.

شب مافیا که با نام گرگینه (Werewolves) نیز شناخته می‌شود، یک بازی دورهمی محبوب در سطح جهان است که نبرد بین اکثریت ناآگاه (شهروندان) و یک اقلیت آگاه (مافیا) را شبیه‌سازی می‌کند. این بازی معمولاً با گروه بزرگی از افراد انجام می شود، اگرچه می توان آن را برای گروه های کوچکتر نیز تطبیق داد.

نقش های مخفی در بازی مافیا

فرض اصلی بازی این است که در ابتدای هر راند به بازیکنان نقش های مخفی اختصاص داده می شود. نقش ها تعیین می کنند که آیا یک بازیکن شهروند است یا بخشی از مافیا. بازی از طریق فازهای متناوب روز و شب پیش می رود. هر تیم به طور خاص نقش های مهم تری نیز دارد: مافیای ساده، گادفادر (پدرخوانده)، اسنایپر(تک تیرانداز)، دکتر، کارآگاه و … .

فاز شب و روز در بازی

در مرحله شب، اعضای مافیا به طور مخفیانه بازیکنی را برای حذف از بازی انتخاب می کنند. شهروندان معمولاً از اینکه اعضای مافیا چه کسانی هستند بی اطلاع هستند و سعی می کنند از طریق استدلال و صحبت کردن هویت آنها را کشف کنند. در مرحله روز بازیکنان آشکارا در مورد سوء ظن، استراتژی های خود صحبت می کنند و سعی می کنند دیگران را در مورد بی گناهی خود متقاعد کنند. در پایان بحث رای گیری انجام می شود که چه کسانی باید از بازی حذف شوند. بازیکنی که بیشترین رای را داشته باشد حذف می شود و نقش آنها مشخص می شود.

بازی با مراحل بعدی شب و روز ادامه می‌یابد تا زمانی که یکی از این دو شرط برآورده شود: یا همه اعضای مافیا حذف می‌شوند و در نتیجه یک پیروزی تیم شهروند به دست می‌آید، یا تعداد مافیا از شهروندان باقی‌مانده بیشتر است که منجر به پیروزی مافیا می‌شود.

بازی مافیا، یک بازی تمام عیار

این بازی بسیار تعاملی است و به شدت بر پویایی اجتماعی، دستکاری و بلوف کردن متکی است. این یک بازی است که استدلال قیاسی، مهارت های ارتباطی و توانایی فریب دادن یا تشخیص فریب را آزمایش می کند. این بازی به دلیل قوانین ساده، گیم پلی شدید و هیجان کشف هویت های پنهان در گروه، محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است. اغلب در مجامع اجتماعی، مهمانی ها یا حتی به عنوان تمرین تیم سازی بازی می شود.

بازی مافیا چیست؟


بازی مافیا (Mafia) یک بازی نقش آفرینی است که در آن شرکت کنندگان نقش‌های مختلفی را در یک جامعه مافیایی فرضی به عهده می‌گیرند. هدف اصلی این بازی بر اساس نقش آفرینی و استدلال است و دو گروه مافیا و شهروندان باید برعلیه یکدیگر بازی کنند تا بتوانند تیم رقیب را شکست دهند. نکته مهم این است که مافیا یکدیگر را می‌شناسند ولی شهروندان از هویت یکدیگر مطلع نیستند. مافیا معروف‌ترین بازی‌های دورهمی ایران است.

روش بازی مافیا

بازی مافیا در روش‌ها و روایت‌های متفاوتی قابل انجام است. بسته به نقش‌های استفاده شده در این بازی، روش بازی نیز ممکن است متفاوت باشد امّا، بهترین روش برای بردن بازی مافیا، توانمندی در اقناع و همراه کردن بازیکنان با خودتان است.

دکمه بازگشت به بالا

فرم نقد و بررسی این بازی رومیزی

برای افزودن نقد و بررسی روی بازی‌ها باید وارد سایت شوید.