مقالات بازی ویدیویی

رتبه بندی ۱۶ تا از بهترین بازی های راکستار گیمز

رتبه بندی ۱۶ تا از بهترین بازی های راکستار گیمز؛ راکستار گیمز را با تاریخچه غنی که در خلق آثار منحصربه‌فرد دارد، می‌توان از بزرگترین توسعه دهندگان صنعت بازی‌های ویدئویی دانست. از زمانی که با Grand Theft Auto 3 بر سر زبان‌ها افتاد تا به الان، راکستار در ارائه عناوین باکیفیت تلاشی دریغ نکرده. پیدا کردن حتی یک بازی بد در فهرست عناوین این استودیو کار آسانی نیست. علی‌رغم انتقادات اخیری که می‌توان به راکستار نسبت داد، آنها هم‌چنان در بین برترین توسعه دهندگان این عرصه قرار دارند. امروز قصد داریم به کارنامه درخشان این استودیو سرک بکشیم و به رتبه‌ بندی ۱۶ تا بهترین بازی‌های راکستار گیمز بپردازیم.

با رونمایی از GTA VI، حالا بهترین فرصت است تا باری دیگر به بهترین آثار راکستار گیمز سر بزنیم. چنان‌چه شما درنظر دارید دوباره به تجربه آثار تک نفره این استودیو بپردازید یا عناوین قدیمی‌تر آن را برای نخستین بار تجربه کنید. این فهرست ممکن است برای‌تان کارآمد باشد، از این رو با ما همراه باشید تا به رتبه بندی بهترین بازی های راکستار گیمز مشغول شویم.

بهترین بازی های راکستار گیمز

هفت‌تیر خود را سفت بچسب!

۱۶. بازی Red Dead Revolver

  • سال انتشار: 2004
  • نمره متاکریتیک: 74

نامه عاشقانه راکستار به وسترن اسپاگتی. Red Dead Revolver بعدها بن‌مایه دو بازی بزرگ از راکستار گیمز گشت که شاید در نبود این عنوان هیچوقت خبری از آنها نمی‌شد. توسعه این بازی با همکاری و حمایت کپکام به عنوان ناشر کلید خورد، اما طولی نکشید که بخاطر اختلافات فرهنگی توسط کپکام رها شد و با خریده شدن استودیو سازنده توسط راکستار توسعه آن رنگی دوباره به خود دید. شاید اگر علاقه راکستار به ژانر وسترن نبود، این عنوان هیچ‌وقت به مرحله عرضه نمی‌رسید– و شاید هیچ‌وقت خبری از دنباله‌های آن نمی‌شد. هرچه بود گذشت و پس از ۲۰ سال می‌توان گفت Red Dead Revolver شروع وسترن‌های جهان‌باز عظیمی بوده که نام راکستار روی آن‌ها حک شده است. بازی که تجربه خودش نیز می‌تواند برای هواداران وسترن اسپاگتی خوشایند باشد.


کارتر سیتی و مکافات!

۱۵. بازی Manhunt

  • سال انتشار: 2003
  • نمره متاکریتیک: 76

علاقه راکستار به خشونت بر هیچکس پنهان نیست. در حقیقت راکستار یکی از عمده دلایلی‌ست که صنعت بازی‌ها، صنعتی متکی بر خشونت شناخته می‌شود– و به‌طور کلی بازی Manhunt نقش مهمی در این شهرت شوم دارد. از بدو انتشار این عنوان با جنجال‌های زیادی همراه بود و حتی در برخی کشورها از بابت محتوای خشونت آمیز ممنوع شد. Manhunt شما را در نقش یک زندانی فراری قرار می‌دهد که مجبور است برای آزادی‌‌اش روبروی دوربین دست به قتل عام بزند. کارهای زننده و نفرت انگیز در سرتاسر این بازی جریان دارند و دیگر نمی‌توان تجربه‌ای شبیه به آن را یافت– و این در بیشتر مواقع اتفاق خوبی است. جالب توجه است که این بازی در یک جهان با سری Grand Theft Auto حضور دارد.


این شما و این هم پینگ پونگ!

۱۴. بازی Rockstar Games Presents Table Tennis

  • سال انتشار: 2006
  • نمره متاکریتیک: 81

این بازی چگونه رخ داد؟ خدا می‌داند. اما قطعاً با وجود این عنوان می‌توان تایید کرد که توسعه دهندگان در راکستار علاقه زیادی به پینگ پونگ دارند. با عرضه این اثر به‌طور کاملاً آسوده راکستار یکی‌ از بهترین بازی‌های پینگ پونگ را برای ایکس‌باکس ۳۶۰ در دسترس قرار داد– ورزشی که شاید باید بیشتر در این صنعت به آن توجه می‌شد. در این بازی شما شاهد فیزیک و انیمیشن‌های خارق‌العاده‌ای خواهید بود که بعدها زمینه‌ساز عناوینی نظیر GTA IV بودند. این بازی بخش مهمی از تکامل RAGE، موتور بازی سازی راکستار به حساب می‌آید. می‌توان از آن حتی به عنوان یک دموی فنی یاد کرد. Table Tennis یک بازی سبک و متمرکز بر ورزش پینگ پونگ است که در این صنعت توجه عمده‌ای به آن نشده.


سلحشوران!

۱۳. بازی The Warriors

  • سال انتشار: 2005
  • نمره متاکریتیک: 85

سلیقه غیرمعمول راکستار در فیلم‌ها بار دیگر به چشم می خورد. The Warriors براساس فیلمی کالت به کارگردانی واترهیل و محصول سال ۱۹۷۹ است. این‌طور که بنظر می‌رسد برای سلحشوران ۲۶ سال طول کشید تا از پرده‌های سینما به کنسول‌های خانگی برسند! راکستار اگرچه با تاخیر اما وفادارانه به سراغ این اثر سینمایی می‌آید. The Warriors شما را یاد Streets of Rage می‌اندازد، با این تفاوت که حول محور نبردهای تن به تن سری GTA می‌چرخد. یک پروژه پراشتیاق از استودیویی که شیفته سینمای خشونت زده‌ است. این بازی در زمان انتشار با تحسین‌ همراه بود و هنوز هم از آن به عنوان یک اقتباس موفق یاد می‌شود.


سبقت در شهر فرشتگان!

۱۲. بازی Midnight Club: Los Angeles

  • سال انتشار: 2008
  • نمره متاکریتیک: 81

سال‌هاست خبری از Midnight Club نیست، در سال‌های پیش‌رو نیز بعید بنظر می‌رسد خبری از آن شود. در بین عناوین جهان باز، سری GTA همیشه در حوزه رانندگی پیشتاز بوده، بنابراین اصلاً جای تعجب ندارد که مجموعه ریسینگ راکستار نیز همان‌قدر دوست‌داشتنی باشد. Midnight Club: Los Angeles آخرین عنوان این مجموعه محسوب می‌شود که بیش از یک دهه است کوچک‌ترین اشاره‌ای به دنباله آن نشده. با این حال، از آخرین بازی این سری و تعقیب و گریزهای هیجان‌انگیز در شهر فرشتگان می‌توان به خوبی یاد کرد. به لطف GTA V، لوس آنجلس در این بازی آشنا بنظر می‌رسد و مملو از جزئیات بزرگ و کوچک است.


آغاز یک حماسه!

۱۱. بازی Grand Theft Auto 3

  • سال انتشار: 2001
  • نمره متاکریتیک: 97

بسیاری از اهمیت تاریخی پک‌من و پانگ می‌گویند اما شاید بتوان تأثیرگذارترین بازی‌ این صنعت را GTA III دانست. بازی که دنیاهای سه بعدی بازی‌ها را برای همیشه تغییر داد و به نحوه‌ای مسیر راکستار را نیز مشخص کرد. GTA III بیانگر دورانی است که همه‌چیز برای بازی‌های ویدئویی بهتر بود و تا به امروز نیز این اثر قادر است برای بازیکنان سرگرم کننده باشد. کلود و لیبرتی‌سیتی یک‌بار برای همیشه تاریخ بازی‌های ویدئویی را دستخوش تغییر کردند. اگر قرار باشد از مهم‌ترین بازی‌های راکستار فهرستی سرهم کنیم، این بازی بدون تردید در صدر آن قرار خواهد گرفت.


سر زنگ هندسه!

۱۰. بازی Bully

  • سال انتشار: 2006
  • نمره متاکریتیک: 87

Bully سرتاپای‌اش امضای راکستار را دارد و از طرفی نیز عجیب‌ترین بازی در کارنامه این استودیو است. مانند سری GTA، این اثر نیز عنوانی جهان‌باز است که به شما مقدار مناسبی آزادی عمل و امکان ایجاد آشفتگی را می‌دهد، با این تفاوت که همه این‌ها را در حیاط مدرسه تداعی می‌کند. این بازی در زمان انتشار بخاطر موضوعی که داشت با جنجال‌های زیادی همراه بود و در نهایت، همین موضوع خاص است که Bully را متمایز می‌کند. بدیهی است که راکستار تا به اینجای کار از چگونگی‌ ساخت یک بازی جهان‌باز سرگرم کننده خبر داشته است. Bully در وهله نخست یک محیط آکادمیک شکل می‌دهد و سپس به شما امکان این را می دهد در آن آشوب به‌پا کنید. از بابت تمام تفاوت‌ها و ایده‌های عجیبی که شامل می‌شود، Bully از دستاوردهای مهم راکستار به‌شمار می‌رود. عنوانی که چیزی شبیه‌اش تا به حال دیده نشده– و یا اگر هم شده تا به این حد موفق نبوده.


به وایس‌سیتی خوش آمدید!

۹. بازی Grand Theft Auto: Vice City

  • سال انتشار: 2002
  • نمره متاکریتیک: 95

Vice City تقریباً یک سال بعد از GTA III منتشر شد و به طور کلی تجربه جذاب تری را در اختیار بازیکنان گذاشت. کمتر دنباله‌ای می‌تواند به موفقیت این عنوان جایگزین نسخه پیشین شود. Vice City تجسم راکستار از دهه ۸۰ است و یکی از بهترین ساندترک‌های مجموعه را دارد. راکستار با سفر به وایس‌سیتی توانست مجموعه خود را با یک پیچش هیجان انگیز پیوند دهد و فرمول موفق نسخه پیشین را به نحوه احسنت و بشاش‌تر از همیشه دنبال کند. Vice City عنوانی خاطره‌انگیز و باارزش به شمار می‌رود که همچنان شهر، موسیقی و اتمسفر آن می‌تواند درگیر کننده باشد– اگرچه در زمان انتشار این درگیرکنندگی حتی بیشتر هم بود.


درد بی‌نهایت!

۸. بازی 2 Max Payne

  • سال انتشار: 2003
  • نمره متاکریتیک: 86

حداقل یکی از دو عناوین نخست مکس پین باید در فهرست قرار می‌گرفتد و چه گزینه‌ای بهتر از Max Payne 2— اگرچه عنوان نخست این سری نیز همچنان برای من محبوب‌ترین است. Max Payne 2 را راکستار مستقیماً توسعه نداده است، برخلاف دنباله‌ آن. رمدی وظیفه توسعه این عنوان را داشته و راکستار آن را منتشر کرده است. Max Payne 2 همانند نسخه پیشین یک داستان کارآگاهی را روایت می‌کند و با اکشنی سبک، مراحلی به‌یادماندنی دنباله‌ای درخور محسوب می‌شود. کمتر کسی می تواند تاثیر و اشتیاق Max Payne 2 را انکار کند و با گذشت بیست سال دو عنوان نخست مکس پین همچنان درگیرکننده هستند. جالب توجه است که راکستار و رمدی باری دیگر برای احیا این مجموعه در تلاش‌اند و قرار است بازسازی از مکس پین‌های رمدی برای کنسول‌های نسل نهم منتشر شود.


نوآر به سبک راکستار!

۷. بازی L.A Noire

  • سال انتشار: 2011
  • نمره متاکریتیک: 89

توسعه و میراث L.A Noire، هردو پیچیده اند. این عنوان کارگاهی هرگز حس یک بازی صیقل یافته را منتقل نمی‌کند، در طول بازی شما عملاً می‌توانید احساس کنید که گیم‌پلی‌ فدا شده است تا فناوری سرپا بماند. مکانیک‌های اصلی این عنوان علیرغم اینکه چندین بار دستخوش تغییر شده‌ند، هم‌چنان پیوسته و هماهنگ نیستند. با این حال، L.A Noire یک بازی رویایی است. شاید هیچ بازی دیگری شبیه به آن را در صنعت بازی‌ها شاهد نباشیم. و چه حیف. حل کردن معماها و پرونده‌ها در لس آنجلس دهه ۴۰ تجربه‌ای گیرا به ارمغان می‌آورد، آن‌قدر گیرا که نمی‌توان از مشکلات فاحش این بازی به طور صریح گله کرد. بازجویی از شاهدین، زیر و رو کردن صحنه جنایت و یادداشت کردن سرنخ‌ها در یک دفترچه کوچک. L.A Noire از متفاوت‌ترین و بهترین بازی‌ های راکستار گیمز است.

همچنین بخوانید: معرفی بازی L.A. Noire | بازگشت به لس آنجلس سیاه


برزیل؟ نه ممنون.

۶. بازی Max Payne 3

  • سال انتشار: 2012
  • نمره متاکریتیک: 86

چه کسی فکر می‌کرد مکس پین در طول زندگی‌اش به برزیل برود!؟ ظاهراً توسعه دهندگان راکستار چنین فکری می‌کردند. Max Payne 3 نخستین و تنها مکس پین راکستار، عجیب‌ترین و متفاوت‌ترین نسخه مکس پین نیز نام‌ می‌گیرد. گیم‌پلی‌ این بازی برای زمان خودش فوق‌العاده روان بود و ماجراجویی مکس پین را به تنگناهای زیادی می‌کشید. شاید Max Payne 3 همانند مکس پین‌های گذشته نباشد، اما بازهم قادر است جذابیت‌های خودش را سرهم کند. هیچ‌یک از عناوین راکستار تیراندازی را تا به این حد نرم و لذت‌بخش پیاده نکرده بودند. با تعادلی بی‌نظیر در گیم‌پلی‌ و مراحلی متنوع، Max Payne 3 بهترین استفاده راکستار از تیر و تفنگ است. اگرچه راکستار نمی‌توانست برداشتی غلط‌تر از مکس پین داشته باشد، اما محصول این برداشت غلط اوج شوترهای اکشن نسل هفتم بود. برزیل؟ نه، ممنون.


در نقش سی‌جی!

۵. بازی Grand Theft Auto: San Andreas

  • سال انتشار: 2004
  • نمره متاکریتیک: 95

این رتبه از فهرست دیگر نیاز زیادی به تعریف ندارد. Grand Theft Auto: San Andreas بازی عظیمی بود. تأثیر زیادی روی فرهنگ عامه گذاشت و آوازه راکستار را به گوش همه‌گان رساند. San Andreas بازی‌های قبلی سری تعریف کرده بودند را وسعت بخشید و خیلی زود به یکی از محبوب‌ترین عناوین پلی‌استیشن ۲ بدل شد. ما همه آن‌ را بازی کردیم و خاطره‌های زیادی از آن داریم. سی‌جی و دوستانش زمانی واقعاً روی بورس بودند. رمزهای تقلب، جت‌پک‌، سرقت، قمار، خرید املاک، دوچرخه‌سواری، راندن قطار، بازی‌کردن بسکتبال، خرید فست‌فود، رفتن به باشگاه و غیره. هیچ بازی در آن زمان تا به این حد دیوانگی را در خود جای نمی‌داد و به همین علت San Andreas در میان بهترین بازی های راکستار گیمز قرار می‌گیرد.


رستگاری در غرب وحشی!

۴. بازی Red Dead Redemption

  • سال انتشار: 2010
  • نمره متاکریتیک: 95

بسیاری از افرادی که Red Dead Revolver را تجربه کرده بودند، آرزو می‌کردند که ای کاش این بازی بیشتر شبیه GTA می‌بود. نگرانی اصلی این بود که چگونه این بازی قرار است خود را از مواردی که عمدتاً سری GTA را تعریف می‌کنند متمایز کند. یک بازی شبیه به GTA، اما بدون ماشین، ایستگاه های رادیویی و تمام دستگاه‌های مدرن دیگر؟ این پدیده اصلاً شبیه به چه چیزی می‌شود؟ خب، در نهایت شبیه به یکی از بهترین بازی های راکستار گیمز شد.

راکستار با محروم کردن خود از ویژگی‌های همیشگی GTA، مجبور شد تا رویکرد خود را برای طراحی بازی‌های جهان‌باز از دوباره محک بزند. در نتیجه، حتی امر کوچکی مانند سوار شدن بر روی اسب خود و چرخیدن در اطراف دنیای Red Dead Redemption و غوطه ور شدن در اتمسفر آن، حسی بهتر از ایجاد آشوب در یک بازی GTA می‌داد. بله، این بازی تمام آن شوخ طبعی و عجایب راکستار را در خود دارد، اما این موارد کوچک‌تر است که به این بازی رنگ می‌دهند. داستان Red Dead Redemption نیز کار مهمی کرد. جلوه‌های تازه‌ای را نشان داد که راک‌استار پیش از این بو از آن‌ها نبرده بود. و سپس بسته‌الحاقی Undead Nightmare که ارزش بالایی را در برمی‌گرفت. Red Dead Redemption رستگاری خود راکستار و تنها راه فرار آن از زیر سایه سری GTA بود.


بهترین GTA!

۳. بازی Grand Theft Auto V

  • سال انتشار: 2014
  • نمره متاکریتیک: 97

Grand Theft Auto V پرفروش‌ترین بازی تاریخ راکستار و تجلی سری GTA است. با این وجود، از مناظر دیگری این اثر در موارد زیادی از باقی عناوین راکستار عقب می‌ماند. مشکل Grand Theft Auto V این است که به همه تجربه‌ای یکسان ارائه می‌دهد. قاعدتاً نمی‌توان انتظار عنوانی نقش آفرینی از یک GTA داشت، اما چیزی که به طور کلی در متمایز کردن بازی‌‌های ویدئویی نقشی اساسی دارد چرخش‌های متفاوتی است که شامل می‌شوند، و از این نظر GTA V برای همه یکسان است. لوس سانتوس از بهترین‌ زمین‌بازی‌های‌ست که راکستار خلق کرده و در این زمینه‌ درخشش‌های زیادی از خود نشان می‌دهد. این چیزی است که یک بازی GTA عالی می‌سازد، و برای همین موضوع نیز در بین بهترین بازی های راکستار گیمز قرار می‌گیرد.

همچنین بخوانید: ۱۰ تا از پرفروش‌ترین بازی‌های تاریخ


اسب من نر است! کابوی!

۲. بازی Red Dead Redemption 2

  • سال انتشار: 2018
  • نمره متاکریتیک: 97

هرموقع که تصویر یا کلیپی از بازی Red Dead Redemption 2 به چشم می‌خورد، هوس بازی دوباره آن به سر آدم می‌زند. جزئیات و واقع‌گرایی در این عنوان در بالاترین حد خود قرار دارند و جهان وسترن آن با دقت بالایی طراحی شده است. اگرچه این اثر خالی از مشکل نیست، اما در مسیری که انتخاب کرده با جسارت قدم برمی‌دارد. Red Dead Redemption 2 تجربه‌ای است که از بازی‌های ویدئویی چیز زیادی به ارث نبرده. همان‌قدر که تجربه آن در مواقعی سرگرم کننده است، می‌تواند طاقت فرسا نیز باشد. این بازی و افراطی که در جزئیات خرج کرده در میان بهترین محصولات راکستار گیمز هستند،‌ اما در نقش یک بازی ویدئویی آن‌قدر موفق عمل نمی‌کنند. با این حال انکار تاثیر و زیبایی Red Dead Redemption 2 امری غیرممکن است. برای بخشی از این زیبایی‌ها تنها محصول اورجینال راکستار در نسل هشتم در رتبه دوم این فهرست قرار می‌گیرد.


نیکو و لیبرتی‌سیتی!

۱. بازی Grand Theft Auto IV

  • سال انتشار: 2008
  • نمره متاکریتیک: 98

این بازی را در فهرست بهترین بازی‌های GTA در رتبه دوم قرار داده بودم، زیرا Grand Theft Auto IV آن‌قدری که بازی موفقی است، GTA موفقی نیست. Grand Theft Auto IV اوج بازیسازی راکستار را نشان می‌دهد، قبل از اینکه آن‌ها دیوانه غوطه‌وری و جزئیات در دنیای بازی‌ها بشوند. حتی در این مقطع نیز راکستار توجه زیادی به جزئیات داشته، اما در این عنوان همواره تعادل بهتری را بنا می‌کند. لیبرتی‌سیتی در این بازی پویا است، و داستان در سرتاسر آن جریان پیدا می‌کند. درکنار آزادی عمل زیادی که این عنوان در اختیار بازیکنان می‌گذارد، GTA IV یک تجربه سندباکس کامل را به ارمغان می‌آورد. بعد از گذشت ۱۵ سال GTA IV هم‌چنان کاملترین محصول راکستار است.

همچنین بخوانید: رتبه بندی بهترین بازی های جی تی ای (GTA)

سخن آخر

و این بود: «رتبه بندی ۱۶ تا از بهترین بازی های راکستار گیمز» استودیویی سرشناس در این صنعت که به لطف معرفی تازه‌ای که از GTA VI داشته، بنظر آینده‌ جذابی پیش روی دارد. حال باید گوشه‌ای نشست و دید که این استودیویی آمریکایی برای برآورده کردن انتظارات سرسام‌آور هواداران چه جوابی در چنته دارد و چه بلندپروازی‌های دیگری را عملی خواهد کرد.

یوسف چمنی

برای آیوی از بازی و گاهی سینما می‌نویسم. بنده و بازی‌های ویدئویی برمی‌گردیم به کودکی. علاقه‌مند به ادبیات نمایشی اما دانش آموز رشته ریاضی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا