مقالات بازی ویدیویی

رتبه بندی بازی های کالاف دیوتی (Call of Duty)؛ از بدترین تا بهترین

وظیفه از آن دور دورها ندا می‌دهد

با بیش از ۲۰ سال سابقه در صنعت بازی‌ها، فرنچایز Call of Duty همیشه به عنوان یکی از مهم‌ترین پرچمداران دنیای بازی‌ها شناخته می‌شده است. فرنچایزی که همواره مرزهای فروش را جا به جا کرده و شکل تازه‌ای به آینده صنعت می‌دهد. با کنار زدن امثال بتلفیلد و مدال افتخار، کالاف دیوتی همواره جایگاه خود را به عنوان مطرح‌ترین فرنچایز شوتر اول شخص تثبیت می‌کند. تا حدی که حالا انکار کردن موفقیت‌های سرسام آور این سری به امری دشواری بدل شده است.

با تمام این اوصاف همه عناوین این مجموعه از کیفیت بالایی برخورددار نیستند، در واقع کاملاً برعکس. اوضاع این مجموعه سال‌هاست که بهم ریخته است و خبری از شکوه گذشته آن نیست. اگرچه بیشتر از همیشه برای ناشر خود، یعنی اکتیویژن پول پارو می‌کند. توسعه دهندگان این مجموعه به طور چرخشی در تیمی تشکیل شده از سه استودیو تغییر می‌کنند و هر یک سالیانه محصول جدیدی در چنته دارد. تری‌آرک، اینفینیتی‌وارد، و اسلج‌همر گیمز. امروز ما قرار است تمامیه عناوین این مجموعه پرطرفدار را زیر ذره بین بگیریم و آن‌ها را از بدترین تا بهترین رتبه بندی کنیم. اگر دوست دارید با بهترین بازی های کالاف دیوتی آشنا شوید، به خواندن این مطلب ادامه دهید.

بهترین بازی های Call Of Duty

تا که تو سرگرم نشوی

۲۰. بازی Call Of Duty: Vanguard

تاریخ انتشار: 2021 | نمره متا: 73

بازی Vanguard هیچ‌چیز بجز یک تابلوی توقف برای مجموعه Call Of Duty نبود. این عنوان موفق نشد هواداران را جذب خود کرده، و حتی نتوانست موفقیت مالی آثار پیشین را تکرار کند، مسئله‌ای که برای اکتویژین از همه‌چی مهم‌تر است. شاید برخی بزرگترین مشکل آن را زمینه داستانی‌اش بدانند، اما باور کنید موضوع از این هم فراتر می‌رود. اگرچه طراحی مراحل کمپین و کیفیت بصری آن سطح مطلوبی دارد، بازی در هرچیز دیگری شکست می‌خورد.

داستان فراموش شدنی و شخصیت های متعدد و بی‌فایده به هیچ وجه کمک رسان کمپین نیستند. در کنار بخش چندنفره و زامبی خسته کننده، Vanguard واقعاً در جذب مخاطب بد عمل می‌کند. این بازی را می‌توان بدترین عنوان در سری دانست، به این علت که حتی در یک بخش هم خوب کار نمی‌کند، حتی یک بخش که بتواند هواداران را سرگرم خود کند. یک ناامیدی بزرگ که مانع پیشرفت مجموعه شد و یک‌سال هواداران Call Of Duty را علاف نگه داشت.


نخستین تیر خطا

۱۹. بازی Call Of Duty 3

تاریخ انتشار: 2006 | نمره متا: 82

بازی Call Of Duty 3 نسبت به نسخه پیشین از هر لحاظ مورد پسرفت واقع شد. با کمپین و بخش چندنفره فراموش‌شدنی، این بازی علی‌رغم تحسین منتقدین یک شکست بود. بعد از پایه‌گذاری فرنچایزی جدید، تری‌آرک برای اولین‌بار پشت سکان نشست و نتیجه آن مطلوب نبود. بعد از گذشت سال‌ها برگشتن به این بازی از هر عنوان اولیه دیگری در سری سخت‌تر است و این موضوع دلیل‌های زیادی دارد. تمام این دلایل به شوربختی Call Of Duty 3 اشاره دارند که شاید ضعیف‌ترین برداشت مجموعه از جنگ جهانی دوم باشد– نه، نه، نه، آن صد در صد Vanguard است.

تلاش اکتیویژن برای انتشار این بازی برای کنسول های نسل ششم و کنسول Wii اصلاً تصمیم درستی نبود. بازی فاقد هر پیش‌رفت چشم‌گیری می‌شد و در ابعاد متفاوتی در سرگرم نگه داشتن بازیکنان بد عمل می‌کرد. کمپین حوصله سر بر و فراموش نشدنی تنها آغاز کار بود، بخش چندنفره آن نیز چیزی جز شکست محسوب نمی‌شد. اگرچه لحظات خودش را داشت، اما کافی نبود تا Call Of Duty 3 را از بین بدترین بازی‌های سری نجات دهد.


واق واق سگ

۱۸. بازی Call Of Duty: Ghosts

تاریخ انتشار: 2013 | نمره متا: 78

این بازی همزمان با کنسول‌های نسل هشتم عرضه می‌شد و به همین دلیل تبلیغات زیادی حول محور آن شکل گرفت، از نشان دادن مدل پیشرفته سگ تا همکاری با امینم را در کمپین‌های تبلیغاتی بازی شاهد بودیم. در نهایت همه این‌ها تنها تبلیغی برای یک شکست بود. بزرگترین مشکل Call Of Duty: Ghosts این است که پس از چند ورودی بسیار موفق شروعی بر تپق‌های سری بود. با این بازی بود که مردم متوجه شدند همه بازی های کالاف دیوتی قرار نیست به آن خوبی که می‌شناختند باشند.

Ghosts آغازگر یک افت قابل تشخیص بود، یک بازی حوصله سر بر که نتوانست کمپینی به خوبی عناوین قبلی تحویل دهد و بخش چندنفره آن نیز با شکست مواجه شد. کمپین این بازی قابل بحث است، نمی‌توان آن را یک شکست کامل دانست، برخی از مراحل به‌یادماندنی سری را شامل می‌شود و زمینه منحصر به‌فردی دارد، شما در آن می‌توانید حتی در نقش سگ نیز بازی کنید. اما نقشه‌های بخش چندنفره واقعاً خوب نیستند. بازی بجز این‌ها بخشی به نام Extinction را نیز شامل می‌شود. یک حالت منحصربه‌فرد با هدف شکار بیگانگان که در واقع از حالت زامبی سایر بازی‌های Call of Duty هم به لفت فور دد نزدیک تر است. احتمالاً هیچ‌وقت شاهد دنباله بر Ghosts نخواهیم بود، اما ایده های خوبی در این نسخه وجود دارند که شاید اکتیویژن باید بیشتر به آن‌ها توجه می‌کرد.


اف را بفشار

۱۷. بازی Call Of Duty: Advanced Warfare

تاریخ انتشار: 2014 | نمره متا: 83

شما احتمالاً میم اینترنتی «F» را برای ادای احترام فشار دهید را دیده‌اید، اما هیچوقت نمی‌دانستید مربوط به کدام نسخه این مجموعه می‌شود. خیلی‌خب، این یک صحنه از کمپین Call Of Duty: Advanced Warfare است. کمپینی فراموش شدنی که بجز حضور کوین اسپیسی– و همین میم اینترنتی– نکته جالب توجه دیگری نداشت. این بازی شکست Ghosts را به نحوه تازه‌ای ادامه داد. اولین Call Of Duty‌ که شامل جت پک می‌شد. این موضوع یک موضوع بزرگ بود، و مسیر فرنچایز را برای چندوقتی به کل دگرگون کرد. چیزی که ما با آن طرف بودیم یک جهش بزرگ در نحوه تحرک در بازی‌‌ بود، که با توجه به سلیقه بازیکنان، برای چندسالی سرمایه‌گذاری یا عدم سرمایه‌گذاری آن‌ها در Call Of Duty را مشخص می‌کرد.

از این جنبه AW یک شکست محسوب می‌شد. بازی می‌توانست سرگرم کننده باشد، و بله، بالاخره بازیکنان را با رویه جدید خود عادت می‌داد، محتوای زیادی را شامل می‌شد و تقریباً هرطور توانست می‌خواست خود را به بازیکنان قالب کند. اما در نهایت هیچ‌کدام از بخش‌های بازی، نه چندنفره و نه زامبی، و غیره، آن‌قدری خوب نبودند که بتوانند جای این گان‌پلی جدید را در سری تثبیت کنند. صد البته که دوستان ما در اکتیویژن برای سالیان پیش‌رو همچنان برروی زیرشاخه علمی‌-تخیلی پافشاری داشتند، اما AW که آغازکننده این جنبش جدید در سری بود را می‌توان بدترین تلاش‌شان دانست.


یک محصول فاجعه‌بار، یک مولتی‌پلیر خوب

۱۶. بازی Call Of Duty: Modern Warfare III (2023)

تاریخ انتشار: 2023 | نمره متا: 56

بخش چند نفره خوب و هر چیز دیگر بد، خلاصه‌ای از Call Of Duty: Modern Warfare III (2023) است. این اثر هرچیزی است بجز یک محصول کامل که ارزش پولی که درخواست می‌کند را دارد. این بازی درحال حاضر پایین‌ترین نمرات را بین تمامی عناوین سری دارد، و امیدواریم که این یک زنگ خطر برای اکتیویژن باشد– اگرچه بعید است. تنها دلیلی که این بازی در رتبه آخر فهرست قرار نگرفته، بخش چندنفره آن است که یکی از بهترین تجربیات چندنفره سری در سالیان را در اختیار بازیکنان می‌گذارد. بخش چندنفره بازی تمام نقشه‌های MW2 کلاسیک را در برمی‌گیرد و چند نقشه جدید نیز به آن‌ها اضافه می‌کند. و با گان‌پلی روان و سریع، یک تجربه چندنفره لذت بخش را به ارمغان می‌آورد.

اما فراموش نکنید که بازی از هر لحاظ دیگری یک فاجعه به تمام معناست. کمپین و بخش زامبی آن به طرز فاجعه‌باری سرهم بندی شدند و کوچک‌ترین ابتکاری در آن‌ها به‌کار نرفته است. آن‌ها فراموش‌شدنی هستند و هیچ‌جور محتوای که باید را در اختیار بازیکنان نمی‌گذارند. به همین دلیل، Modern Warfare III (2023) هیچ جایگاه بالاتری در فهرست نخواهد داشت.


میراثی که آغاز شد

۱۵. بازی Call Of Duty

تاریخ انتشار: 2003 | نمره متا: 91

نسخه افسانه‌ای Call of Duty که همه‌چیز را شروع کرد. یک رقیب درست و حسابی برای مدال افتخار که دقیقاً توسعه آن برای همین‌کار شکل گرفت. اینفینیتی وارد توسط توسعه‌دهنگان سابق مدال افتخار تاسیس شد، هدف نهایی آنها قاعدتاً ساخت یک شوتر اول شخص تازه بود که از مدال افتخار موفق‌تر باشد. و چه جور هم که همان شد. این بازی روزگار خودش محصولی چشمگیر بود. در حالی بازار شوترهای اول شخص با محوریت جنگ جهانی دوم داغ بود، این عنوان به لطف داستان‌گویی سینمایی و طراحی صدای شگفت‌انگیز، واقعاً به شما حس حضور در خط مقدم را می‌داد. اولین نسخه Call Of Duty یک شروع قدرتمند و پایه‌گذار یک فرنچایز همه‌گیر محسوب می‌شود که فقط برای انجام همین‌کار باید رتبه مناسبی در فهرست داشته باشد.


جنگ های فضایی

۱۴. بازی Call Of Duty: Infinite Warfare

تاریخ انتشار: 2016 | نمره متا: 77

تلاش دیگری از سوی اکتیویژن برای خلق یک شوتر اول شخص علمی-تخیلی پرطرفدار. خیلی‌خب، Call Of Duty: Infinite Warfare فاجعه‌بار نبود، خیلی سریع باید این موضوع را روشن می‌کردم. بازی بخش زامبی مطلوبی داشت و کمپین آن یک تجربه نو شمرده می‌شد. اگرچه گیم‌پلی آن مانند نسخه‌های پیشین مجموعه سلیقه‌ای بود. برای مثال اگر شما از AW خوشتان می‌آمد، احتمالاً با گان‌پلی این بازی نیز مشکلی نداشتید. اگر بخواهم صادق باشم، این بازی بخاطر زمینه‌ش بود که مورد تنفر واقع می‌شد– حتی نگاه کردن به کاور آن نیز من را یاد جر و بحث می‌اندازد.

بیایید درمورد کمپین و بخش زامبی بیشتر حرف بزنیم، از آنجا که وضع بخش چندنفره آن از همین حالا مشخص است. نه اینکه بد باشد، اما چیز خاصی نیست. بخش زامبی در دست دیگر یک چیز خاص است، پر از داستان و محتوا، با اتمسفری دیدنی. بخش کمپین نیز به ریشه‌های سینماتیک و داستان‌گونه سری بیش از همیشه باز می‌گشت و سعی در نوآوری داشت. گفتن قصه‌ای که به هر نحوی یک معنی نه‌چندان واضح داشته باشد. جالب بود، زیرا زمان زیادی می‌شد که سری Call Of Duty به‌کلی معنی را از کمپین خود جدا کرده بود. در کمپین این بازی شما احتمالاً به ربات‌ها بیشتر از انسان‌ها شلیک می‌کردید و از سلاح‌های نامتعارف فضایی بهره می‌بردید، با این حال مبارزات بازی همچنان همان ژنتیک کلاسیک مجموعه را یدک می‌کشیدند.


کمپین، بی کمپین

۱۳. بازی Call Of Duty: Black Ops 4

تاریخ انتشار: 2018 | نمره متا: 83

بازی Black Ops 4 تنها عنوان بدون کمپین در سری Call Of Duty محسوب می‌شود. اگرچه این بازی شامل کمپین نمی‌شد، اما بخش چندنفره و زامبی مطلوبی داشت. تمامیت این بازی مانند محصولی بود که می‌خواست از موفقیت عناوین بتل رویال در آن زمان سهمی داشته باشد. چنین بود که BO4 بخش بلک‌اوت را برای اولین‌بار به هواداران معرفی کرد، بخش بتل رویال بازی که به خودی خود جذاب و سرگرم کننده بود. اما چیزی که بیشتر از همه در این بازی می‌درخشد، همان بخش چندنفره و زامبی است که پیشتر به آن اشاره کرده بودم.

با این وجود، چهارمین شماره از Black Ops یک اثر بسیار فراموش‌شدنی در سری است. بخش بلک‌اوت آن به سرعت با وارزون جایگزین شد، و بخاطر نبود کمپین دلیل زیادی برای برگشت به بازی وجود ندارد. این بازی شاید کم‌ترین ارزش تجربه مجدد را بین تمامیه بازی‌های Call Of Duty داشته باشد. بازی که ماهیت آن در مجموعه دقیقاً مشخص نیست و میراث زیادی از خود باقی نمی‌گذارد. به بیانی دیگر این بازی گرچه بازی بدی نیست، اما آغاز چیزی است که خودش خیلی دوام نداشت. یک تحول زود گذر در مجموعه ندای وظیفه.


بازگشت به جنگ جهانی دوم

۱۲. بازی Call Of Duty: WWII

تاریخ انتشار: 2017 | نمره متا: 79

بازگشت به جنگ جهانی دوم پس از چند عنوان علمی-تخیلی ندای تغییر در مجموعه را می‌داد. اما نه تغییر بزرگی، نه تغییری که دوام داشته باشد. بیشتر مانند یک زنگ تفریح که کمی هواداران بازی را آرام کند. اگرچه Call Of Duty: WWII خیلی خوب از پس این‌کار برنمیاد، منظور من را غلط نگیرید، بازی بازی خوبی است. اما همان جنجال‌های همیشگی سری را نیز با خود یدک می‌کشد. بازی بخش زامبی و کمپین معمولی داشت و بخش چندنفره آن نیز در همین حد بود. این بازی عنوان خاصی نبود، اما یک تجربه قابل قبول در همه سطوح به ارمغان آورد که محتوای کافی را نیز شامل می‌شد. با توجه به اوضاع اخیری که مجموعه دارد، در بر داشتن این موارد به خودی خود جایگاه بالایی بین بهترین بازی های Call of Duty طلب می‌کند.

Call Of Duty: WWII یک داستان کلیشه‌ای از جنگ جهانی برای کمپین خود داشت و کمپین نه‌چندان به‌یادماندنی را شامل می‌شد، اگرچه به هیچ‌وجه بد نبود. بخش زامبی آن یک دست بود و می‌توانست سریعاً تکراری شود، اگرچه آن هم به هیچ‌وجه بد نبود. و در نهایت بخش چندنفره آن که موضوعی کاملاً سلیقه‌ای محسوب می‌شود، شخصاً از بخش چند نفره آن، به‌خصوص در اواخر طول عمر بازی، لذت کافی را بردم. نقشه‌ها غیرقابل تحمل نبودند و تا حدی می‌شد از تجربه چندنفره آن لذت برد. با توجه به تمام این موارد WWII در واقع یک ورودی با ارزش در مجموعه محسوب می‌شود که میراث خوبی از خود برجای می‌گذارد، یک ورودی مناسب.


محتاج به یک ریبوت

۱۱. بازی Call Of Duty: Modern Warfare (2019)

تاریخ انتشار: 2019 | نمره متا: 80

۲۰۱۹ سالی بود که در آن مجموعه یک انرژی دوباره گرفت و پرقدرت تر از همیشه وارد بازار شد، که صد البته این انرژی را مدیون Call Of Duty: Modern Warfare (2019) بود. این بازی یک ریبوت برای سه‌گانه اصلی مدرن وارفر محسوب می‌شد و تغییرات زیادی را در هسته فرنچایز شکل داد، گویی آن را مدرن‌تر از همیشه کرد. این چیزی بود که در آن دوره زمانی Call Of Duty بیش از هرچیزی نیاز داشت. خود بازی اما فاقد از مشکل نبود و نیست. نقشه‌های ضعیف به بخش چندنفره بازی لطمه می‌زنند و کمپین بازی کوتاه بود. چیزی که واقعاً این بازی را از آثار عناوین گذشته متمایز می‌کرد، تغییراتی بود که در گان‌پلی ایجاد شدند. در این بازی هر اسلحه وزن داشت، هر شلیک تاثیر، که به‌خصوص این‌ها باعث درخشش بخش های مختلف آن می‌شدند.

و صد البته این بازی آغازگر دوران وارزون بود. وارزون اولین‌باری نبود که اکتیویژن برای پولی که در بازی های بتل رویال خوابیده است، نقشه می‌کشید، اما موفق ترین نقشه‌اش بود. روزهایی را شاهد بودیم که همه هواداران سری دور هم جمع می‌شدند و وارزون بازی می‌کردند. آن روزهای سیاه و سفید. همه این‌ها در کنار یک‌دیگر ریبوت مدرن وارفر بودند. ریبوتی لازم در سری که در عین موفق بودن، در جنبه‌های مختلفی شکست می‌خورد. یازدهمین است، و رتبه بعدی در فهرست ما که دنباله آن نیز محسوب می‌شود از هر لحاظی کمی بهتر عمل می‌کند.


کمی بهتر از پیش

۱۰. بازی Call Of Duty: Modern Warfare II (2022)

تاریخ انتشار: 2022 | نمره متا: 75

دنباله‌ای بر ریبوت مدرن وارفر، Call Of Duty: Modern Warfare II (2022) به خاطر کمپین هیجان‌انگیز و بخش چند نفره عالی‌اش به یاد آورده می‌شود. این بازی ساخت اینفینیتی وارد با همکاری دیگر استودیوهای اکتیویژن است و یک موفقیت تجاری بزرگ محسوب می‌شد. همان‌طور که از هر یک ورودی های این مجموعه انتظار می‌رود. اگرچه این بازی بخش چند نفره عنوان قبلی را دچار تحول آنچنانی نکرد، اما آنچه که مردم درمورد بازی قبلی دوست داشتند را تقویت کرد و حسی کلاسیک در قالب بخش چندنفره خود ارائه داد. در حالت کمپین نیز بازی دستاوردهای بزرگی را شامل می‌شد و نسبت به نسخه قبلی پیشرفت چشم‌گیری کرده بود. بازی اکشن خوب و مراحل به‌یادماندنی داشت و از نظر کمپین راضی کننده عمل کرد. اما مانند نسخه پیشین در آن نیز خبری از بخش زامبی نبود. همه و همه این یک ورودی خوب در سری به حساب می‌آمد که کار خودش را انجام داد و از پس وظیفه‌اش بر آمد.


سلام جنگ سرد

۹. بازی Call Of Duty: Black Ops Cold War

تاریخ انتشار: 2020 | نمره متا: 76

یک ورودی خوب دیگر در سری، Call Of Duty: Black Ops Cold War نیز مانند رتبه پیشین فهرست شامل بخش چندنفره و کمپین جذاب می‌شود، در کنار یک بخش زامبی مطلوب. این بازی از طرف تری‌آرک می‌آمد و در دوره کرونا عرضه شد. اگرچه کمپین آن به شدت کوتاه بود، اما کیفیت خیلی خوبی داشت و می‌توانست تا حد زیادی به یادماندنی باشد، با شخصیت‌های کاریزماتیک و زمینه‌ای نو که پیش‌تر مجموعه Call Of Duty به آن سر نزده بود. بازی در بخش چندنفره نیز خوب عمل کرده بود و مبتنی بر دستاورد های ریبوت مدرن وارفر یک تجربه سریع با گان پلی روان به ارمغان می‌آورد. بخش زامبی آن با وجود مشکلاتی که داشت، نیز خوب بود. در نتیجه این عنوان یک ورودی خوشایند در مجموعه محسوب می‌شود که جنگ سرد را در مرکز توجه قراره داده است.


آی که اگر تو یک کمپین درست داشتی

۸. بازی Call Of Duty: Black Ops 3

تاریخ انتشار: 2015 | نمره متا: 81

زمان زیادی طول کشید تا هواداران مجموعه Call Of Duty قدر سومین شماره از Black Ops را بدانند. تری‌آرک با این بازی برداشت خودش از یک شوتر علمی-تخیلی را داشت و به قدرت می‌توان گفت از باقی استودیوها در این کار موفق تر بود. Call Of Duty: Black Ops 3 نکات مثبتی بسیار زیادی دارد. واقعاً. بخش چندنفره این بازی قوی است و در مقایسه با عناوین پیشین بهتر عمل می‌کند. تحرک در آن بهتر از همیشه است و می‌توان از بخش چندنفره آن یک تجربه مطلوب بیرون کشید، زیرا سرگرم کننده است. نقشه‌ها خوب هستند و برای نحوه تحرک جدید کاملاً مناسب‌اند. بیشتر چیزها در بخش چندنفره در جای درستی قرار دارد. و بخش زامبی، اوه، بخش زامبی. بخش زامبی Black Ops 3 قطع به یقین بهترین تجربه این حالت در سری برای سالیان است. هیچ استودیو دیگری مانند تری‌آرک نمی‌تواند بخش زامبی را خوب تحولی دهد و این بازی یک سند محکم بر آن است.

تنها ایراد، و بزرگترین ایراد این بازی که راه آن را برای دستیابی به رتبه بهتری در فهرست سد می‌کند، چیزی نیست به جز کمپین. اگر این بازی کمپین نداشت، شاید محصول بهتری می‌شد. هیچ‌کس حتی بخش کمپین این بازی را به یاد دارد؟ بعید می‌دانم. شاید فراموش‌شدنی‌ترین کمپین بازی در تمام مجموعه متعلق به همین Black Ops 3 باشد. من از آن یک قطار فضایی به‌یاد دارم و هیچ‌چیز دیگر. با این وجود، شماره سوم بلک‌آپس تنها برای ارائه یک بخش چندنفره و زامبی عالی هم که شده، رتبه هشتم فهرست ما را از آن خود می‌کند.


دنباله‌ای مطلوب

۷. بازی Call Of Duty 2

تاریخ انتشار: 2005 | نمره متا: 89

Call of Duty 2 دومین بازی ندای وظیفه بود (بدون احتساب اسپین‌آف‌های صرفاً کنسولی)، و داستان خود را از منظرهای مختلفی در جنگ جهانی دوم روایت می‌کرد. این بازی هم‌اکنون فرسوده بنظر می‌رسد، اما زمانی همزمان با ایکس باکس ۳۶۰ عرضه می‌شد و نشان می‌داد که «نسل بعدی» در آن زمان به چه معنا بوده. فقط با نگاه کردن به آن می‌توان یافت که بازی‌های ویدئویی تا چه حد تحول یافته‌اند. یکی از بزرگ‌ترین تغییر این بازی نسبت به نسخه پیشین خود این بود که سلامتی را احیا می‌کرد، سیستمی که اساساً در تمام بازی‌های بعدی Call of Duty مورد استفاده قرار گرفت. اوه، و تا از قلم ننداخته‌ام، این بازی برای اولین‌بار شامل حالت چندنفره برروی ایکس‌باکس لایو می‌شد که تا ۸ بازیکن گنجایش داشت. از لحاظ کمپین نیز Call of Duty 2 یک عنوان به‌یادماندنی بود و حتی امروز هم مراحل آن می‌توانند سرگرم کننده باشند.


اوه، پسر، اوه، پسر!

۶. بازی Call Of Duty: World At War

تاریخ انتشار: 2008 | نمره متا: 84

بخش زامبی Call Of Duty از کجا شروع می‌شود؟ سوال بسیار خوبی است، از Call Of Duty: World At War. تری‌آرک با این عنوان پس از مدرن وارفر ما را دوباره به جنگ جهانی دوم بازگداند، و این‌جا را گوش کنید، این یکی بهتر از همیشه بود. با داستانی متمرکز بر تئاتر اقیانوس آرام و معکوس شدن جزر و مد در استالینگراد تا سقوط برلین توسط ارتش سرخ. کمپین این بازی پر از لحظات مهیج بود و برای اولین بار به شما اجازه می‌داد تا با حداکثر سه تن از دوستان‌تان آن را تجربه کنید– یعنی کمپین آن برای اولین‌بار حالت کو-آپ داشت، باورنکردنی است. بخش چندنفره آن نیز موفقیت آمیز بود، زیرا با بسیاری از مکانیک‌های مدرن وارفر تلفیق شده و از آنها در جنگ‌جهانی دوم بهره می‌برد. لازم است دوباره اشاره کنم که این بازی آغازکننده بخش زامبی در مجموعه بوده است؟ و عجب بخش زامبی معرکه‌ای. World At War بدون شک از بهترین بازی های Call Of Duty تا به امروز است.


پایانی بر جنگ‌های مدرن

۵. بازی Call Of Duty: Modern Warfare 3

تاریخ انتشار: 2011 | نمره متا: 88

Call of Duty: Modern Warfare 3 همه‌چیز مدرن وارفرهای پیشین را گرفت و بهتر کرد. کار بسیار خوبی در تکرار و بهبود موارد گذشته انجام داد. چند نفره آن عناصر جدیدی مانند پیشرفت سلاح، مهارت‌ها و موارد دیگر را به مجموعه اضافه کرد. بهترین کاری که انجام داد؟ توانست یکی از جذاب‌ترین و اعتیادآورترین تجربه‌های چند نفره Call of Duty را خلق کند. کمپین آن نیز به اندازه کافی سرگرم کننده بود، اگرچه به‌طور کلی نسبت به دو نسخه پیشین افت داشت. کمپین MW3 شامل صحنه‌های شگفت انگیز و لحظات غافلگیرکننده‌ای می‌شد که این فرنچایز به آن‌ها معروف است. این بازی همچنین یک پایان بسیار مناسب برای سه‌گانه محبوب مدرن وارفر محسوب می‌شد و این خود دلیل دیگری است که از آن به عنوان یکی از بهترین بازی های Call of Duty یاد شود.


و ندای وظیفه دیوانه شد

۴. بازی Call Of Duty 4: Modern Warfare

تاریخ انتشار: 2007 | نمره متا: 94

روز انتشار این بازی، روزی بود که Call of Duty در این صنعت صاحب اسم و رسم شد. همه این‌ها به لطف یک کمپین خارق‌العاده به‌یادماندنی و یک تجربه چندنفره تکرارنشدنی ناقابل بود. این بازی شخصیت‌های ماندگاری مانند سوپ و کاپتان پرایس را برای اولین‌بار به هواداران ندای وظیفه معرفی کرد. کمپین آن شامل برخی از از بهترین ماموریت‌ها در کل سری و لحظات فراموش‌نشدنی بسیاری می‌شود. بخش چندنفره آن هم همین‌طور، به شدت اعتیادآور بود و هویتی را به مجموعه داد که تا به امروز اکتیویژن از آن نان می‌خورد. این بازی عناصر چند نفره‌ای مانند کیل‌استریک و کسب تجربه برای باز کردن قفل سلاح‌های جدید را در بین بازی‌های تیراندازی محبوب کرد. بسیاری از عناصر چندنفره محبوب در دنیای بازی‌ها با همین نسخه از MW ایجاد شدند و بسیاری از آنها امروزه به شکل‌های جدیدی ادامه یافتند. اکتیویژن این بازی را در سال ۲۰۱۶ ریمستر کرد که نشان از یادگاری آن در ذهن هواداران دارد.


تا به یاد بمانی

۳. بازی Call Of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

تاریخ انتشار: 2009 | نمره متا: 94

بهترین Call of Duty اینفینیتی وارد که کارنامه درخشان این استودیو را به رخ می‌کشد. این بازی دو سال پس از نخستین مدرن وارفر عرضه شد و محبوبیت آن را به نحوه احسنت ادامه داد. با کمپینی بسیار جنجالی و به‌یاد ماندنی. برای اولین‌بار بود که ماموریت بدنام این بازی یعنی «No Russian» را دیگر همه به یاد دارند. این ماموریت به دلیل خشونت بالایی که داشت مورد انتقادهای تندی قرار گرفت، به بازیکنان اجازه می‌داد تا در یک قتل عام در فرودگاه شرکت کنند. این ماموریت به طور عادی با یک اخطار همراه بود و به بازیکنان این امکان را می‌داد که به طور کامل از آن رد شوند. این یک شروع بر حواشی مجموعه بود، حواشی که تا امروز به طرز عجیبی پیرامون آن ادامه دارند.

کمپین این بازی کوتاه و به‌یادماندنی بود، چیزی حدود پنج ساعت. پنح ساعت پر از اکشن. یکی بهترین کمپین‌های Call of Duty تا به امروز مربوط به همین بازی می‌شود. کمپین این بازی به قدری محبوب است که اکتیویژن در سال ۲۰۲۰ یک بازسازی از آن منتشر کرد. نکته دیگر درمورد این بازی بخش چندنفره آن است که با بازنگری پرک‌ها و سیستم‌های آشنا نسخه قبلی همراه بود، درکنار برخی از محبوب ترین نقشه های مجموعه. بنابراین با بخش چندنفره MW2 نیز غلط نمی‌روید.


اینجا خبری از اعتماد نیست

۲. بازی Call Of Duty: Black Ops

تاریخ انتشار: 2010 | نمره متا: 87

Call Of Duty: Black Ops یکی از محبوب ترین بازی های این فرنچایز است، و دلایل زیادی برای آن وجود دارد. این بازی در دهه ۶۰ و در طول جنگ سرد و جنگ ویتنام اتفاق می‌افتد، اولین قدم‌های فرنچایز در راه توطئه‌چینی در همین‌جا دیده می‌شد. این بازی همچنین دارای تصاویری از شخصیت‌های تاریخی مانند جان اف کندی، فیدل کاسترو و رابرت مک نامارا بود. بخش چندنفره آن با ارائه آزادی عمل به بازیکنان و شخصی‌سازی شخصیت‌های خود با لوازم مختلف، قدمی رو به جلو برای فرنچایز بود. و ما شاهد بازگشت حالت زامبی WAW، در آن بودیم. حالت زامبی این بازی به طرفداران اجازه می‌داد در محیط‌های جدید با قابلیت‌ها و ویژگی‌های تازه به سراغ مبارزه با مردگان بروند. به طور کلی Black Ops یک موفقیت فوق العاده بود و دنباله های متعددی به دنبال داشت. این بازی رتبه دوم را بخاطر یک ارائه یک تجربه‌کلی لذت‌بخش تر از دو نسخه اولیه مدرن وارفر دریافت می‌کند– یا شاید هم من از تری‌آرک بیشتر خوشم می‌آمد.


تری‌آرک در اوج

۱. بازی Call Of Duty: Black Ops 2

تاریخ انتشار: 2012 | نمره متا: 83

Black Ops II یک استاندارد طلایی بازی‌های Call of Duty است. کمپین این بازی بین دهه ۸۰ و سال ۲۰۲۵ روایت می‌شود و یکی از بهترین کمپین های در کل مجموعه است. چیزی که کمپین این بازی را واقعاً متمایز می‌کند، آزادی و ارزش تکرار آن است. در این بازی شما برای اولین‌بار با انتخاب‌های خود روی روند داستان بازی تاثیر می‌گذارید و به‌‌طرز عجیبی بازی چند پایان دارد. درکنار یکی از بهترین شخصیت‌های شرور در کل مجموعه، باید بدانید که کمپین این بازی یک سر و گردن از هر کمپین دیگری در Call of Duty بالاتر است.

حالت زامبی این بازی گسترش زیادی را به خود دید، و حتی در آن می‌شد به عنوان یک زامبی بازی کرد. این بخش به‌طرز دیوانه‌کننده‌ای پرمحتوا و جذاب بود. و بله، نون و کره سری، بخش چندنفره آن که با سیستم شخصی‌سازی بازنگری شده و بسیاری از تغییرات در سیستم پیشرفت بازی توانست به‌خوبی سری را جلو ببرد. شاید تنها بازی کالاف دیوتی که بازی کردن رقابتی آن لذت بخش بود. در این بازی شما هرطور که بخواهید می‌توانید بازی کنید و این موضوع در مورد هیچ‌یک از عناوین دیگر این مجموعه صدق نمی‌کند. این بازی اوج تری‌آرک و ندای وظیفه بود و تکرار آن دیگر شدنی بنظر نمی‌رسد. این عنوان بی‌هیچ بهانه‌ای از بهترین بازی های Call Of Duty است.

یوسف چمنی

برای آیوی از بازی و گاهی سینما می‌نویسم. بنده و بازی‌های ویدئویی برمی‌گردیم به کودکی. علاقه‌مند به ادبیات نمایشی اما دانش آموز رشته ریاضی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا