مقالات بازی ویدیویی

رتبه‌ بندی بازی های هیلو (Halo)؛ از بدترین تا بهترین

مسترچیف و قصه‌هایش!

رتبه‌ بندی بهترین بازی های هیلو (Halo)؛ هیلو، گل سرسبد فرنچایزهای ایکس‌باکس است. زیر دست بانجی و ۳۴۳ اینداستریز، عناوین این مجموعه بارها و بارها «از بهترین بازی‌های شوتر اول شخص» نام گرفته‌اند. با نگاهی مختصر به کارنامه درخشان این فرنچایز می‌توان دریافت که تجمیدها هیچ بی‌راه نیست. مجموعه هیلو به راستی در ارائه کمپین مثال‌زدنی و حالت چندنفره رقابتی بارها موفق عمل کرده. به لطف سندباکسی معرکه و گان‌پلی رضایت بخش، ماجراجویی با مسترچیف و کورتانا هیچ‌وقت قدیمی نمی‌شود. از Halo: Combat Evolved تا Halo Infinite امروز ما قصد داریم به رتبه بندی بهترین بازی های هیلو بپردازیم.

مطالب مفید دیگر:

بهترین بازی های هیلو

۸. بازی Halo 5: Guardians

  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
  • نمره متاکریتیک: ۸۴

جدیدترین بازی اصلی مجموعه هیلو Halo 5: Guardians است که در سال ۲۰۱۵ برای ایکس باکس وان منتشر شد. قبل از انتشار بازی، مایکروسافت کمپین بازاریابی مفصلی را آغاز کرد که در آن طرفداران به این باور رسیدند که مسترچیف در حقیقت ممکن است آدم بد بازی باشد. در داستان، چیف توسط یک اسپارتان جدید به نام مامور جیمسون لاک شکار می‌شود. کمپین در واقع از چیف دور شده و به شما اجازه می‌دهد در اکثر ماموریت‌ها به عنوان لاک بازی کنید. بسیاری احساس می‌کردند که کمپین بازی بیش از حد خط داستانی سری را تحت تأثیر قرار داده، و آنطور که برخی از طرفداران می‌خواستند پیش نرفته. با این حال، این کمپین یک کمپین جذاب بود و داستان آن موضوعات زیادی را در هم می‌پیچید و بازیکنان را به مکان‌های جدیدی می‌برد. مراحل کمپین به گونه‌ای آزادتر طراحی شده‌، و بازیکنان در انتخاب مسیرهای خود در محیط بازی دست بازتری داشتند.


۷. بازی Halo 4

  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
  • نمره متاکریتیک: ۸۷

Halo 4 تغییر بزرگی را برای سری هیلو رقم زد، زیرا اولین ورودی در سری اصلی بود که توسط ۳۴۳ اینداستریز توسعه یافت. از همان نخست فشار زیادی بر این استودیو وارد شد که یک محصول هیجان‌انگیز ارائه کند و مهر خود را بر فرنچایز محبوب ایکس‌باکس بگذارد. اما Halo 4 را در هر شاخه‌ای نمی‌توان موفق دانست. در حالی که حالت داستانی عموماً به دلیل روایت جذاب خود، مورد استقبال قرار گرفت، حالت چند نفره– که بسیاری آن را نان و کره این فرنچایز می‌دانستند–چندان موفق نبود. در برخی محافل دیگر نیز این اثر به دلیل قرض گرفتن مکانیک‌های مشترک در بین سایر تیراندازان محبوب آن دوره مورد انتقاد قرار گرفت. با این حال، Halo 4 یک موفقیت تجاری بود و نشان داد ۳۴۳ اینداستریز برای آینده سری قرار نیست صرفاً از بانجی تقلید کند.


۶. بازی Halo 3: ODST

  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۹
  • نمره متاکریتیک: ۸۳

Halo 3: ODST در ابتدا به عنوان یک نوع پل بین Halo 3 و Halo Reach در نظر گرفته شد، اما به یک محصول کامل تبدیل شد که همچنان مورد علاقه بسیاری از طرفداران هیلو است. بازی داستان اعضای گروه ODST را دنبال می کند. شما در نقش تازه‌کار بازی می‌کنید، که پس از یک فرود اشتباه، به شما بسته است که سرنخ‌ها را کنارهم بگذارید و بفهمید چه اتفاقی رخ داده و تلاش کنید دوباره با هم‌تیمی‌های خود متحد شوید. در یک تغییر جهت بزرگ برای این سری، شخصیت شما در ODST یک ابرسرباز نیست، بلکه یک جنگنده معمولی است. بنابراین نیاز به سبک استراتژیک تری برای بازی دارد. Halo 3: ODST همچنین به خاطر کیفیت‌ بصری خوب، سبک هنری متفاوتی که دارد و استفاده‌اش از رنگ‌های تیره‌تر معروف است.

با Halo 3: ODST، چیزی که به عنوان یک پروژه در مقیاس کوچک شروع شد، تبدیل به یک بازی واقعی شد که از لحاظ بصری و لحنی متمایز از مابقی سری است، و اگر هیچ چیز دیگری نباشد، لااقل خاطره انگیز است.


۵. بازی Halo Infinite

  • تاریخ انتشار: ۲۰۲۱
  • نمره متاکریتیک: ۸۷

Halo Infinite اولین ورودی این سری پس از بانجی است که با کیفیت سه‌گانه اصلی هیلو مطابقت دارد. کمپین این اثر پس از بازی Halo 5: Guardians و Halo Wars 2 اتفاق می‌افتد، اما همچنان به اندازه کافی برای تازه واردان می‌تواند درگیر کننده باشد. کمپین Halo Infinite آزادی بازی‌های جهان باز را با تمرکزی مثال‌زدنی و روایت آثار قبلی هیلو ترکیب می‌کند. به طور کلی کمپین لطف المان‌های سندباکس و گیم‌پلی رضایت‌بخشی که دارد سرپا مانده. دیگر شکوه و حماسه‌ گذشته سری هیلو را تکرار نمی‌کند، و در عوض با تکیه بر گیم‌پلی‌ روان قادرست خیلی سریع بازیکن را درگیر خود کند. روحی که در این اثر دمیده شده امروزه در صنعت بازی‌ها بسیار نادر است. همه این موارد درکنار گرپل‌شات باعث می‌شوند که Halo Infinite یک گام انقلابی برای مجموعه‌ باشد.


۴. بازی Halo: Reach

  • تاریخ انتشار: ۲۰۱۰
  • نمره متاکریتیک: ۹۱

یکی از محبوب‌ترین بازی‌های هیلو تا به امروز، آخرین بازی بانجی است از این سری است. Halo: Reach در سال ۲۰۱۰ منتشر شد و پیش درآمدی برای اولین نسخه هیلو است. این اثر بازیکنان را نه در نقش مسترچیف، بلکه نوبل سیکس، یکی از اعضای ناشناس تیم نوبل قرار می‌دهد. این بخشی از موارد تاثیرگذاری‌ست که Reach را هیجان انگیز، تازه و به یاد ماندنی کرده است. داستان نیز لحن غم انگیزتری دارد و شخصی‌تر به نظر می‌رسد. همچنین در سمت کمپین، Reach مبارزات فضایی را معرفی کرد، مکانیک جدید و هیجان‌انگیزی که به معنای واقعی کلمه اکشن بازی‌های قبلی این فرنچایز را ارتقا داد. Halo: Reach بهترین بازی هیلو نیست، اما همیشه بین هواداران هیلو از داستان منحصربه‌فرد آن صحبت می‌شود. از Reach می‌توان به عنوان بهترین بازی های هیلو و لحظه‌ای خاص برای این مجموعه نام‌برد.


۳. بازی Halo 3

  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۷
  • نمره متاکریتیک: ۹۴

Halo 3 در سپتامبر ۲۰۰۷ و پس از یک کمپین بازاریابی به یاد ماندنی از طرف مایکروسافت منتشر شد. این اثر خیلی سریع به یکی از پرفروش‌ترین بازی‌های ۲۰۰۷ سال تبدیل شد. این مورد در مقابل بازی‌های بزرگی مانند Call of Duty 4: Modern Warfare و Rock Band که در آن سال منتشر شدند، دستاورد قابل‌توجهی بود. منتقدان عموماً از Halo 3 لذت بردند و بسیاری سیستم Forge آن را تحسین کردند که در ادامه به یکی از تعیین کننده ترین عناصر فرنچایز تبدیل شد. در Forge، بازیکنان می توانند نقشه ها و حالت های خود را ایجاد کنند و چرخه حیات و جذابیت بازی را افزایش دهند. این نوع آزادی در تولید محتوا به وسیله بازیکنان جلوتر از زمان خود بود و از این نظر Halo 3 ماندگار شد. همراه با یک کمپین قوی، Halo 3 برای همیشه نام خود میان بهترین بازی های هیلو ثبت کرد.


۲. بازی Halo 2

  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۴
  • نمره متاکریتیک: ۹۵

بانجی بازی Combat Evolved را با Halo 2 پیش گرفت و موفقیت بزرگ دیگری بدست آورد. یکی از تعیین کننده ترین عناصر Halo 2، چند نفره آنلاین آن از طریق ایکس‌باکس لایو بود که در آن زمان یک سرویس کاملاً جدید محسوب می‌شد. در حالی که بازی در زمینه چند‌نفره پیشرفت چشم‌گیری کرد و روش جدیدی برای بازی کردن به ثبت رساند، حالت کمپین بازی همچنان برای بسیاری دردآور است. به دلیل مسائل مختلف، از جمله محدودیت زمانی، بانجی نتوانست چشم انداز خود را برای کمپین کامل کند. و با نزدیک شدن به موعد انتشار، تیم تصمیم گرفت که همه چیز را نفس‌گیر پایان دهد، و این‌طور Halo 3 برای چند سال آینده بازیکنان را چشم انتظار گذاشت. اگرچه این موضوع به یک قول پایانی بسیار به یاد ماندنی تشکیل داد. این بازی همچنین سلاح‌های دو دستی را به دنیای هیلو آورد که از آن زمان به بعد سری را تحت تأثیر قرار داد.


۱. بازی Halo Combat Evolved

  • تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
  • نمره متاکریتیک: ۹۷

بازی که همه چیز را شروع کرد. Halo: Combat Evolved در نوامبر ۲۰۰۱ به عنوان یک لانچ تایتل برای ایکس‌باکس اورجینال منتشر شد. در حالی که بازی‌های شوتر اول شخص درحال حاضر روی کنسول‌های کنونی مطرح هستند، اگر به گذشته نگاه کنیم خواهیم یافت که همیشه این‌گونه نبوده و اولین هیلوی بانجی شاید بزرگترین پیشگام در این حیطه بوده باشد. گزارش شده است که مایکروسافت میلیاردها دلار سر ایکس‌باکس اورجینال ضرر کرد، اما حاصل این شکست عنوان برجسته و موفقی بود که به یکی از شناخته شده‌ترین و نمادین‌ترین بازی‌های این صنعت بدل شد، یعنی Halo Combat Evolved . این اثر برای همیشه در تالار مشاهیر شوترهای اول شخص قرار می‌گیرد. علاوه ارائه یک کمپین به یاد ماندنی و تاثیرگذار در تاریخ بازی‌ها، Combat Evolved برای نخستین بار مسترچیف را به جهان معرفی کرد. این اثر همچنین شامل یک حالت چندنفره می‌شد که تا به امروز در یادگار بسیاری حک شده.

یوسف چمنی

برای آیوی از بازی و گاهی سینما می‌نویسم. بنده و بازی‌های ویدئویی برمی‌گردیم به کودکی. علاقه‌مند به ادبیات نمایشی اما دانش آموز رشته ریاضی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا