مقالات بازی ویدیویی

رتبه بندی ۱۲ تا از بهترین بازی های ناتی داگ

ردپای ناتی داگ!

رتبه بندی ۱۲ تا از بهترین بازی های ناتی داگ؛ ظهور ناتی‌ داگ یکی از بزرگترین داستان‌های موفقیت در تاریخ بازی‌های ویدیویی است. از آغاز فروتنانه، تا تبدیل شدن به یکی از استودیوهای غول‌پیکر در صنعت بازی‌ها. ناتی داگ بارها ثابت کرده است که توانایی خلق بازی‌های خارق‌العاده را دارد، مخصوصاً از نظر تجاری. از ایجاد شخصیت‌های نمادینی مانند کراش بندیکوت تا فرنچایزهایی مانند آنچارتد و لست آف آس که حالا پای خود را صنعت بازی‌ها فراتر گذاشته‌اند.

این استودیو بازی‌سازی که کار خود را تحت نام جم سافتور در سال ۱۹۸۴ آغاز کرد، قبل از پوست‌اندازی با نام ناتی داگ در سال ۱۹۸۹، گذشته‌ای پر پیچ و خم دارد. اما به ویژه از دهه ۹۰ به بعد، ناتی داگ با دقتی مثال‌زدنی موفقیت را هدف گرفت. فرق نمی‌کند گیم‌پلی سرگرم‌کننده کرش باندیکوت، اکشن هیجان‌اگیز آنچارتد یا داستان‌سرایی لست آف آس، ناتی‌ داگ در انواع ژانرها، تم‌ها و رسانه‌های مختلف علاقه‌مندان را مجذوب خود کرده است، به گونه‌ای که تعداد اندکی از استودیوها قادر بودند.

و با توجه به اینکه ناتی‌ داگ به‌تازگی ساخت دنباله‌ لست آف آس را تایید کرده، و سریالی از همین فرنچایز در دست ساخت است، آینده این استودیو بنظر جالب می‌آید. بنابراین چه زمانی بهتر از اکنون برای رتبه بندی بهترین بازی های ناتی‌ داگ؟ یکی از توسعه دهندگان ماهر در جذب مخاطب و تأثیرگذاری در عرصه‌های مختلف، و از توسعه دهندگان چند عدد از بهترین انحصاری های پلی استیشن. از این پس ما نگاهی می‌اندازیم به بهترین محصولات دست این استودیو، اگر علاقه‌مند هستید با ما همراه شوید.

بهترین بازی های ناتی داگ

۱۲) بازی Jak 3

  • تاریخ انتشار: 2004
  • نمره متاکریتیک: 84

همه چیزهای خوب روزی به پایان می‌رسند، همان‌طور که Jak 3 آخرین ماجراجویی برای Jak & Daxter بود. و در حالی که این اولین بازی از سه گانه اصلی است که در فهرست ظاهر می شود– و در واقع در جایگاه آخر هم قرار می‌گیرد– این لزوماً بازی بدی نیست. ازی انصافاً سرگرم کننده بود، و ناتی‌ داگ موارد زیادی را با آن به آزمون گرفت. فقط این است که عناوین دیگر فهرست، و به خصوص دو بازی دیگر جک و دکستر به هر نحوی «جذابیت» و «طعم» بیشتری داشتند.

یکی از نکات قابل توجه این بازی، جلوه‌های بصری شگفت‌انگیزی است که در سال ۲۰۰۴ داشت. از نظر بصری، این بازی زمانی از بهترین نمونه‌های موجود در بازار بود. در مقایسه با نسخه قبلی خود، Jak 3 شاید حتی بازی بسیار کامل‌تر و صیقل خورده‌تری هم باشد. با تنوع بیشتر در سلاح‌ها و موارد اضافی دیگر که به طول عمر این عنوان در سری کمک شایانی می‌رساند. با این حال، بازی به تحولی که Jak II به آن سر داد، سر نمی‌دهد، و این تا حدودی جای پشیمانی دارد. مطمئناً بزرگ‌تر و کامل‌تر است، اما به اندازه کافی برای متمایز کردن خود از نسخه پیشین خوب کار نمی‌کند. با این حال، این یک بازی عالی از یک فرنچایز حتی عالی‌تر محسوب می‌شود.


۱۱) بازی Uncharted: Lost Legacy

  • تاریخ انتشار: 2017
  • نمره متاکریتیک: 84

«دست کم گرفته شده» اصطلاحی برای توصیف بازی Uncharted: The Lost Legacy است، زیرا هرکس که این عنوان را تجربه کرده باشد بی‌درنگ به شما می‌گوید که اثری صیقل یافته و سرگرم کننده است. این اثر همه مواردی را که یک انحصاری کنسولی باید رعایت کند را شامل می‌شود، همه به جز یک مورد: این بازی به هیچ وجه طولانی نیست.

این عنوان پس از پایان حماسه دریک ساخته شد و شما در چهره‌ای آشنا Chloe قرار می‌گیرید، درحالی که او در کنار یک مزدور به نام نادین راس به دنبال یک اثر باستانی می گردد. این دو تیم خوبی تشکیل می‌دهند و اگرچه بازی ارجاعات زیادی به عناوین دیگر سری نیز دارد این دو کاملاً مستقل روی پای خود می‌ایستند. اما، این بازی کمتر شبیه به یک ادامه برای فرنچایز و بیشتر شبیه به یک بسته‌الحاقی مناسب بود، و به همین دلیل است که ما از زمان عرضه بازی در سال ۲۰۱۷، هیچ چیز جدیدی از آنچارتد ندیده‌ایم.


۱۰) بازی Jak II

  • تاریخ انتشار: 2003
  • نمره متاکریتیک: 87

ساخت یک دنباله خوب یکی از دشوارترین وظایف در صنعت بازی‌هاست. در آن نباید به آنچه بازی اول انجام داد متکی باشد، بلکه باید آن را به طور معناداری گسترش دهید. Jak II دنباله‌ای دشوار و شدیداً قابل بحث است، زیرا بازی خوبی بود و منتقدان و بازیکنان با روی خوشی به آن نشان دادند، اما چند موردی هست که آن را عقب نگه می‌دارد. اول از همه، بازی اکشنی است که در Jak & Daxter اورجینال هیچ خبری از آن‌ها نبود. اکشنی که بیشتر از طریق سلاح‌ها و عناصر کاملاً تازه تحقق می‌یابد و به جک و دکستر امکانات فراوانی را برای خلق آشوب می‌دهد. با این حال، بازی داستان بسیار تیره‌تری نسبت به نسخه اصلی دارد و بسیاری از سختی بیش از حد بازی نیز خوشحال نبودند.


۹) بازی Crash Team Racing

  • تاریخ انتشار: 1999
  • نمره متاکریتیک: 88

تا اواخر دهه ۹۰ هیچ کس حتی فکر هم نمی‌کرد که ناتی‌ داگ بتواند با موفقیت از عناوین پلتفورمینگ به ژانرهای دیگر سر بزند. و سپس بازی Crash Team Racing به بازار آمد و آشکار شد که همه در اشتباه بودند. بازی Crash Team Racing تا به امروز همچنان یکی از سرگرم کننده‌ترین عناوین چند نفره‌ای است که صنعت بازی‌ها برای ارائه دارد. این بازی با توجه به کالبدی که از Mario Kart گرفته. مانند یک نامه عاشقانه به رفیق کوچک‌مان کراش است. و با سبکی که دارد به خوبی تمام شخصیت‌های دنیای کراش را به تصویر می کشد. اوه، و تا از قلم ننداخته‌ام به شدت سرگرم کننده است. قدرت‌ها فوق‌العاده‌اند، گرافیک فوق‌العاده رنگارنگ است، و مسابقه‌های طرز دیوانه‌واری هیجان‌انگیز و مهیج هستند. همه این‌ها سبب می‌شود تا بازی Crash Team Racing به عنوانی شایسته در سری کراش، و از بهترین بازی های ناتی داگ بدل شود.


۸) بازی Uncharted: Drake’s Fortune

  • تاریخ انتشار: 2007
  • نمره متاکریتیک: 88

پس از رونمایی پلی‌استیشن ۳، همه نگاه‌ها به ناتی داگ دوخته شد تا ببینند چه چیزی در چنته دارد. چیزی که آنها در انتظار بازیکنان داشتند، یک عنوان اکشن بود که از تمامیه عناوین اکشن دیگر برتری داشت. پروژه‌ای با نام رمزی Big یا همانطور که امروزه شناخته می‌شود، آنچارتد.

آنچارتد با استفاده از تومب رایدر به عنوان نقطه مرجع و فیلم‌هایی مانند ایندیانا جونز به عنوان طرح اولیه، در سال ۲۰۰۷ منتشر شد و موفقیت گسترده‌ای هم از نظر منتقدان و هم از نظر تجاری به دست آورد. ترکیبی تنومند از اکشن و ماجراجویی، این بازی از بسیاری جهات یک دستاورد موفق بود. از نظر بصری، این بازی همچنان با سرسبزی محیط‌های خود خیره‌کننده جلوه می‌کند. از نظر گیم پلی، کاوش در آن لذت‌بخش بود، به‌خصوص زمانی که با مکانیک‌های تیراندازی ترکیب می‌شد. و داستان که این کلاسیک مدرن مورد توجه قرار می‌گیرد، روایت این بازی برای اولین‌بار سینماتیک بود و نقطه شروع شهرت ناتی‌ داگ محسوب می‌شد. Uncharted: Drake’s Fortune سطح بازی‌های ویدئویی سینماتیک را در قرن بیست و یکم دچار تغییر کرد. با این حال، هنوز موفقیت‌های بزرگتری برای ناتی‌ داگ در راه بودند…


۷) بازی Jak and Daxter: The Precursor Legacy

  • تاریخ انتشار: 2001
  • نمره متاکریتیک: 90

پیگیری فرنچایز بزرگی مانند کراش بندیکوت هرگز آسان نبود، اما ناتی‌ داگ با پلتفورمر انحصاری خود، یعنی Jak and Daxter: The Precursor Legacy، آن را شبیه یک بازی کودکانه جلوه داد. این بازی هرآنچه را که عناوین پیشین ناتی‌ داگ را بسیار جذاب می‌کرد، به‌کار برد و آن را با تنوع دیوانه‌کننده‌ای تلفیق کرد. طراحی مراحل بازتر به بازیکنان احساس آزادی می‌داد تا به هر نحوی که صلاح می‌دانند، ماموریت‌ها را انجام دهند، با مجموعه‌ای از آیتم‌های قابل جمع‌آوری ترغیب کننده، مأموریت‌های جانبی و مینی‌گیم‌ها جذاب برای انجام در طول مسیر بازی. و فراموش نکنید که چقدر طنز این بازی جالب است، دکستر قادرست در تمام طول بازی شما را به خنده بی‌اندازد. پلتفورمینگ ماهرانه، مناظر جذاب و پر جنب و جوش، داستان‌سرایی طنز. Jak and Daxter: The Precursor Legacy از چندین جهت یک بازی حسابی است. از بهترین بازی های ناتی داگ که نشان می‌دهد PS2 در آن زمان چه توانایی‌هایی داشته.


۶) بازی Crash Bandicoot: Warped

  • تاریخ انتشار: 1998
  • نمره متاکریتیک: 91

احتمالاً تا به حال متوجه شده‌اید که ناتی داگ یک استعداد واقعی در بهبود هرآنچه قبلاً بوده را دارد و همین مورد مطمئناً در مورد سومین دنباله کراش بندیکوت، یعنی Crash Bandicoot: Warped نیز صدق می‌کند. Warped اوج کراش بندیکوت محسوب می‌شود، و هر چیزی را که پیش از آن آمده است را به‌درستی بهبود می‌بخشد. این بازی از تنوع مرحله‌ای بسیار گسترده‌تر، گرافیک مطلوب، مکانیک‌های پلتفورمینگ جذاب و فهرست آیتم‌های قابل جمع‌آوری باارزش بهره می‌برد. ناتی داگ با Warped همه چیز را داخل یک دیگ می‌ریزد و می‌جوشاند تا عملاً خلاقیت از آن سرریز شود. نتایج همه این‌ها یک پلتفورمر فوق العاده معرکه و شیطانی است. Warped از هر لحاظ عالی، و می‌توان گفت از بهترین بازی های ناتی داگ است.


۵) بازی Uncharted 3: Drake’s Deception

  • تاریخ انتشار: 2011
  • نمره متاکریتیک: 92

بازی Uncharted 3: Drake’s Deception یکی از ماندنی‌ترین سکانس‌های اکشن تاریخ بازی‌ها را در خود دارد، با به تصویر کشیدن نیتن در پی فرار از یک هواپیمای درحال سقوط. Drake’s Deception پایانی نسبتاً تفرقه‌انگیز برای سری آنچارتد بود. متأسفانه، دنباله‌ای برای آنچارتد ۲ محسوب می‌شد، و این چیزی نیست که هیچ بازی حتی برای دشمن خود بخواهد، با توجه به اینکه بازی دوم آنچارتد چقدر در دنیای بازی‌ها ماندگار و تاثیرگذار است.

اگرچه بازی بسیاری از جهات یک بازی آنچارتد خوب را درست پیاده کرده بود، اما به هیچ‌وجه فارغ از مشکل نبود. بازی در هنگام هدف‌گیری تاخیر عجیبی داشت، خطی بودن بازی نسبت به نسخه‌های قبلی سری محسوس‌تر بنظر می‌رسید و روایت به اندازه Among Thieves صریح نبود. با یک انگشت شماری کوچک خواهید فهمید که فرنچایزی به بزرگی آنچارتد همچنان دو عنوان بهتر از این یکی در چنته دارد. اگرچه بازی Uncharted 3: Drake’s Deception به خودی خود بازی ماندگاری تلقی می‌شود.


۴) بازی The Last Of Us: Part II

  • تاریخ انتشار: 2020
  • نمره متاکریتیک: 93

ناتی داگ با سری لست آف آس راه درازی را طی کرد، و انتقادهای زیادی را هم به جان خرید. و همین‌طور تحسین‌های زیادی را. بازی The Last Of Us: Part II یک محصول جنجال‌آفرین از این استودیو بود که به طرز ناشیانه‌ای با داستان نسخه پیشین برخورد می‌کرد و آن را به سمت و سوهای غیرقابل تحملی می‌برد. بنظر می‌رسید که انگار هرکس یک تجربه کامل متفاوت از بازی داشته است، و این عمدتاً چیز بدی نیست. یک بازی ویدئویی خوب باید هم این خصوصیت را داشته باشد، اگرچه The Last Of Us: Part II مطلقاً یک بازی خوب نیست.

درحالی که گیم پلی این بازی روان و لذت بخش است، و می‌تواند تا حد بالایی نیز اعتیاد آور باشد، داستان آن قادرست بیاید و مزاحم شما شود. برای نسخه پیشین این سری اینگونه نبود، از آنجایی که شامل مدت کوتاه‌تری کات‌سین و داستان بهتری می‌شد. برای داشتن یک قضاوت درست از این بازی باید از خود پرسید که «داستان تا چه حد در یک بازی ویدئویی اهمیت دارد؟» و بنظر من این همان نقطه‌ای است که ناتی داگ با این بازی غلط می‌رود. همچنان بازی کردن The Last Of Us: Part II می‌تواند برای مدت زیادی شما را سرگرم نگه دارد و برای‌تان جذاب باشد، تا وقتی که داستان آن بیاید و مانع راه شما شود. بسیاری از مراحل این بازی به‌یادماندنی هستند و مبارزات آن تا حد بالایی درگیر کننده. از لحاظ فنی، این اثر بدون شک جزو بهترین بازی های ناتی‌ داگ است.


۳) بازی Uncharted 4: A Thief’s End

  • تاریخ انتشار: 2016
  • نمره متاکریتیک: 93

ناتی داگ برای چهارمین قسمت از سری آنچارتد هرچه داشت را روی میز گذاشت، و با اتکا بر قدرست دوست قدیمی‌مان پلی‌استیشن ۴ توانست تلاش‌های خود را به ثمر برساند. از این رو بازی Uncharted 4: A Thief’s End دارای ویژگی‌های بصری فوق‌العاده‌ای است که هرچه بیشتر این بازی را شبیه به به فیلم‌های اکشن هالیوودی می‌کند. فارغ از پیشرفت‌های بصری، این بازی همان آنچارتدی است که همه ما می‌شناسیم و دوستش داریم. نیتن دریک در سرحال تر از همیشه بازمی‌گردد و با وجود لحن تیره‌تر بازی، خنده‌دارتر از همیشه است. A Thief’s End با رویکردی بسیار بازتر در قبال محیط‌ها، یکی از، اگر نگوییم بهترین داستان‌های این سری را می‌گوید. با برخی از مکانیک‌های تازه دیدنی، که همه‌گی به خوبی در داستان تلفیق شدند. A Thief’s End همه‌چیز را منطقی و رضایت پایان داد. داستان‌گویی خاص ناتی‌ داگ در صنعت، چیزی که بیشتر از هر موردی به آن شهرت پیدا کرده به‌درستی در این بازی دیده می‌شد.


۲) بازی Uncharted 2: Among Thieves

  • تاریخ انتشار: 2009
  • نمره متاکریتیک: 96

اوه پسر، خودتان بگویید، Uncharted 2: Among Thieves چقدر خوب بود؟ احتمالاً یکی از بهترین بازی‌های اکشن ساخته شده تا به امروز، این بازی چیزی که نسخه پیشین را بسیار لذت‌بخش کرده بود را گرفت و یک موشک زیر آن گذاشت. کاوش‌های درگیرکننده، گان‌پلی معرکه، ویژگی‌های بصری چشم‌نواز، دیالوگ‌های خنده‌دار، و داستان‌گویی سینماتیک و غیره. ناتی داگ با این بازی عالی کار کرد، شاید بزرگ‌ترین دستاورد آن را بتوان همین دانست. اتمام بازی Among Thieves، دوبرابر نسخه پیشین خود به طول می‌انجامید، این موضوع به داستان، گیم‌پلی‌ و شخصیت‌ها اجازه می‌دهد تا حساب شده پیشرفت کنند و با سرعتی جذاب‌تر باز شوند. درکنار سناریو‌های عظیم و ماندگار، Uncharted 2 یکی از بهترین بازی های ناتی داگ به‌شمار می‌رود. با تمام تمجیدها و تعریف‌ها، این بازی انتخاب ما برای رتبه اول نیست، در عوض رتبه اول فهرست می‌رسد به…


۱) بازی The Last Of Us

  • تاریخ انتشار: 2013
  • نمره متاکریتیک: 95

شما احتمالاً رتبه اول تا الان پیش‌بینی کرده‌ بودید، اما این از ارزش آن چیزی کم نمی‌کند. بهترین بازی ناتی داگ The Last of Us است. در یک چرخش خیره کننده از وقایع، ناتی داگ بازی ساخت که برای سال‌های آینده استراتژی پلی‌استیشن و جهت صنعت بازی‌ها را مشخص کرد. شاید قبل از The Last of Us بازی‌های کمی بودند که بتوانند به این حد به یک تجربه کاملاً سینماتیک نزدیک شوند، اما هیچکدام قادر نبودند موفقیت و تاثیرگذاری این اثر را تکرار کنند. مضامین موجود در این عنوان در کل صنعت پیشگامانه بودند و برخلاف هرچه در گذشته دیده بودیم سعی در داستان‌سرایی احساسی داشتند. و در حالی که همه درباره داستان آن سخن می‌گویند، گیم پلی The Last Of Us نیز معرکه بود. مراحل به‌یاد ماندنی و گیم‌پلی اعتیادآور این اثر یکی از بهترین‌های ناتی داگ محسوب می‌شد، حتی اگر حالا کمی فرسوده بنظر برسد، در زمان خودش واقعاً پیشتاز شمرده می‌شد. اگر هنوز آن را بازی نکرده اید، یک تجربه به‌یادماندنی در انتظار شماست. The Last of Us در بین بهترین بازی های ناتی‌ داگ رتبه نخست را دارد.

یوسف چمنی

برای آیوی از بازی و گاهی سینما می‌نویسم. بنده و بازی‌های ویدئویی برمی‌گردیم به کودکی. علاقه‌مند به ادبیات نمایشی اما دانش آموز رشته ریاضی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا