پلی استیشنمعرفی بازی ویدیویی

بهترین بازی های انحصاری پلی‌استیشن

مهره مار های سونی!

همکاری با آیوی‌گیم

در لیست قبلی به بهترین بازی انحصاری ایکس‌ باکس پرداختیم. در این پست می خواهیم به سراغ بهترین بازی های انحصاری پلی‌استیشن رفته و برخی از بهترین هایشان را معرفی کنیم. سونی درحالی که با گام های کوچک به سمت بازی‌های سرویس محور سوق میابد، هنوز هم به واسطه‌ی مدل تجاری اش کاتالوگی عظیم از بازی های سینماتیک و پر زرق و برق را در اختیار دارد. برخلاف ایکس‌باکس که قول‌های دیگری می‌دهد، اینجا خبری از عناوین سرویس محور و ژانر های کوچک نیست. ما با بازی‌های بزرگی طرف هستیم که برای مخاطب عامه جذاب تر واقع می‌شوند.

در این لیست شما شاهد برخی از بازی های انحصاری قدیمی پلی‌استیشن خواهید بود– که احتمالاً دلیل وجودشان در لیست علاقه شخصی بنده است– و در دست دیگر بازی های انحصاری‌ای که هنوز چندی از انتشارشان نگذشته.

بازی Days Gone

سونی در طی بازی های انحصاری سالیان اخیر علاقه زیادی به دنیای پساآخرالزمانی و بحث زامبی‌ها نشان داده است. Days Gone را می‌توان حاصل این علاقه‌ی شدید خواند. این بازی مانند گلچینی از تمام آثار پساآخرالزمانی است که تا به حال به چشم دیده اید. و همین موضوع سبب فقدان هویتش می شود. Days Gone در هنگام عرضه بخاطر مشکلات فنی مورد انتقاد قرار گرفت اما به لطف رسیدگی های بعد از انتشار حالا اوضاع خیلی بهتری دارد– هنوز هم می‌توانید در آن باگ پیدا کنید اما نه به شدت گذشته. من این عنوان را روی پیسی بازی کردم و از آن لذت بردم. شاید به این خاطر که دید سختگیرانه‌ای نسبت بهش نداشتم، با این حال می‌توانستم به راحتی یک یا دو ایراد بزرگ از آن بیرون بکشم. بزرگترین ایراد همان فقدان هویتی بود که پیش‌تر از آن گفتم. برای باقی موارد، لذت بردن از این بازی خیلی کار سختی نیست.

• سازنده: Bend Studio
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۴
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Infamous Second Son

Infamous Second Son یکی از اولین انحصاری های مهم پلی‌استیشن ۴ بود و دست بر قضا یکی از اولین بازی هایی است که من برروی همان کنسول به اتمام رساندم. یک بازی واقعا خوب. Infamous Second Son شما را همراه با قدرت های فراطبیعی راهی جنگ با آژانس های دولتی می کند. جایی که شما باید برای جان خودتان و نزدیکان‌تان مبارزه کنید. محصول خوش‌ساخت ساکر پانچ را می‌توان یک اکشن-ماجراجویی قهرمانی خواند که خوش‌بختانه با گذر زمان منسوخ نشده. به لطف قابلیت Backwards Compatibility شما می‌توانید هنوز هم این عنوان را برروی آخرین کنسول سونی تجربه کنید. اگر به سری Prototype یا بازی‌های همانند آن علاقه‌مندید به هیچ وجه این اثر را از دست ندهید.

• سازنده: Sucker Punch Productions
• پلتفرم‌ها: پلی‌استیشن ۴
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Detroit Become Human

حداقل یکی از آثار دیوید کیج باید در لیست جای می گرفت. و از آنجایی که جدیدترین شان Detroit Become Human نام دارد، ما همین بازی را در لیست قرار می دهیم. Detroit Become Human یک بازی داستان تعاملی از کوانتیک دریم است که شما را در نقش سه اندروید مختلف می گذارد. میان انسان هایی که برای پر کردن کمبودهایشان به اندروید ها وابسته اند، بازی شما را دعوت به درک می کند. درک اینکه پر کردن کمبود های انسانی چه معنایی برای اندروید ها و سازندگانشان دارد. داستان سطحی عنوان را اگر کنار بگذاریم، می توانیم مقدار زیادی فرصت در میان ببینیم. این بازی ارزش تکرار بالایی دارد که برای یک بازی داستان تعاملی خیلی خیلی نکته مثبتی است. اگر از این دسته عناوین– داستان تعاملی– لذت می برید، حتماً قدر این نکته مثبت را خواهید دانست.

• سازنده: Quantic Dream
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۴
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Death Stranding: Director’s Cut

کوجیما را دیگر کمتر کسی نمی شناسد. جدیدترین اثر او (که تا مدت ها یک بازی انحصاری پلی استیشن به حساب می‌آمد)، Death Stranding، عنوانی متفاوت است که نمی توان آن را دقیقاً در چهارچوب هیچ ژانری قرار داد. ایده های دیوانه واری را شامل می شود و به لطف پیاده روی های طولانی اش مقدار زیادی حوصله لازم دارد. Death Stranding یک بازی متفاوت با دنیایی جالب است که ارتباط برقرار کردن با آن برخلاف ظاهرش کار خیلی دشواری نیست– ارتباط برقرار کردن در حقیقت یکی از اهداف اصلی این بازی است. سال پیش نسخه ای بروزرسانی شده از این عنوان با نام Death Stranding: Director’s Cut برروی پیسی و پلی‌استیشن ۵ منتشر شد که می توان آن را بهترین راه برای تجربه ی این عنوان دانست. اگر میخواهید به جهان غریب کوجیما سری بزنید، حالا بهترین موقع است.

• سازنده: Kojima Productions
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Ghost of Tsushima: Director’s Cut

آیا کسی هست که از سامورایی‌ها بدش بیاید؟ شاید– اما احتمالش خیلی کم است. آخرین محصول ساکر پانچ، Ghost of Tsushima شما را مسافر یک‌ ماجراجویی سامورایی می‌کند. با تهاجم مغول ها به توشیما– جزیره ای که حالا محافظت از اهالی‌اش وظیفه شماست‌– داستان آغاز شده با چکیده‌ای از شرافت و انتقام ادامه می یابد. در این اکشن-ماجراجویی جهان باز برای نجات عزیزان‌تان شما باید بین راه و روش شرافتمندانه سامورایی و روش‌هایی کمی کثیف‌تر انتخاب کنید.

محیط های زیبا و گیم‌پلی‌‌ای نوآورانه از خوبی‌های این بازی اند. نسخه‌ای گسترش یافته از آخرین اثر ساکرپانج تحت نام Ghost of Tsushima: Director’s Cut دسترس است که در حال حاضر بهترین و تقریباً تنها راه برای تجربه کردن این عنوان شناخته می‌شود. اگر به سبک و سیاق سامورایی‌‌ها علاقه دارید و صاحب یک دستگاه پلی‌استیشن هستید، این عنوان را از دست ندهید. این عنوان شاید مورد انتظار ترین بازی انحصاری پلی استیشن برای پلتفرم های دیگر باشد.

• سازنده: Sucker Punch Productions
• پلتفرم‌ها: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Uncharted: Legacy of Thieves Collection

سری آنچارتد تا به حال میزبان دو کالکشن مهم بوده. Uncharted: Legacy of Thieves Collection کالکشنی است که دو عنوان آخر سری را مورد توجه قرار داده و شامل نسخه ارتقاء یافته آنچارتد ۴ و لاست لگسی می‌شود. هدف نهایی این کالکشن را می‌توان بروزرسانی و انتشار مجدد آثار ذکر شده برروی پیسی و پلی‌استیشن ۵ دانست. این دو عنوان به خودی خود از ارزش و کیفیت بالایی برخوردارند و به لطف این کالکشن تجربه‌شان درکنارهم و برروی پلتفرم های بیشتری فراهم است. اگر می‌خواهید دوباره به سری آنچارتد سر بزنید یا تا به حال این‌کار را انجام نداده اید، Uncharted: Legacy of Thieves Collection فرصت بسیار مناسبی است تا خود را سرگرم جدیدترین آثار این سری بکنید.

• سازنده: Naughty Dog
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

دروغ نیست اگر بگویم، اسپایدرمن از همیشه پرطرفدار‌ تر است و خوش بختانه این روزها در صنعت بازیها نیز وضع مطلوبی دارد. مدتی پیش نقدی از نخستین نسخه اسپایدرمن اینسامنیاک نوشتم، که در اینجا قادرید آن را مطالعه کنید. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales مانند دی‌ال‌سی بزرگی برای همان عنوان است که مایلز مورالز را در قلب داستان قرار می‌دهد. اگر دوست دارید پا در کفش مایلز مورالز بزارید، بین ساختمان های نیویورک تاب بخورید و در نبود اسپایدرمن با جرم و جنایت مبارزه کنید، این عنوان برای شماست. دنباله‌ای کوتاه بر داستان نسخه‌ی اولی که به خودی خود جذابیت های زیادی در بر داشت.

• سازنده: Insomniac Games
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Ratchet and Clank: Rift Apart

رچت اند کلنک و پلی استیشن راهه پر پیچ و خمی را گذراندند. جدیدترین نسخه ی این سری با نام Ratchet and Clank: Rift Apart یک اکشن-ماجراجویی پلتفورمر است. این بازی خوب بنظر می‌رسد و به لطف تیمی از کارکتر های جدید روایتی جالب و درگیر کننده دارد. از همان قواعد همیشگی سری پیروی میکند و با ارتقاء این قواعد، نمایشی خوب از کنسول نسل نهمی سونی بجا می‌گذارد. اگر می‌خواهید کنسول خود را با یک عنوان کلاسیک بیازماید و به مجموعه رچت اند کلنک علاقه دارید، بازی کردن Ratchet and Clank: Rift Apart برای شما خوشایند خواهد بود. تجربه‌ی این اثر برروی پیسی نیز به تازگی امکان پذیر شده که می‌تواند برای علاقه‌مندان رچت اند کلنک ترغیب کننده باشد.

• سازنده: Insomniac Games
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Returnal

Returnal یک شوتر سوم شخص با حضور درخشان المان های روگ‌لایک است. از فضانوردی به اسم سلن می‌گوید که در سیاره‌ای غریب درگیر یک حلقه زمانی می شود. سلن با هربار مرگ از دوباره زنده شده و خود را رو در رو با خطراتی نو می‌یابد. Returnal از آن دسته بازی‌هایی است که شما را ساعت ها درگیر می‌کند بدون اینکه لحظه‌ای حوصله‌تان را سر ببرد و زمانی که بالاخره به پایانش برسید، احساس می‌کنید به یک چیز مهم دست یافتید. اگر دنبال اثری هستید که برای ساعت‌ها شما را به چالش بکشد، نمی‌خواهید Returnal را از دست بدهید. خوش‌بختانه این عنوان روی پیسی نیز قابل بازی است، که می‌تواند برای برخی خبر خیلی خوبی باشد.

• سازنده: Housemarque
• پلتفرم‌ها: ویندوز، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ بله!

بازی Demon’s Souls

و این بود آغازگر همه چیز. نتیجه همکاری سونی و فرام سافتور یا به سخنی دیگر پدر ژانر سولزلایک. Demon’s Souls بازسازی اثری است که به لطف بلوپوینت از چنگ پلی استیشن ۳ در آمد و مهمان کنسول نسل نهمی سونی شد. بازسازی ذکر شده از وظیفه‌ی مدرنیزه کردن نسخه اورجینال به خوبی برآمده و برخی از قلق‌های اعصاب خورد کن آن را به خوبی پوشانده است. همه و همه برای یک تجربه بهتر. اگر به آثار سولزلایک علاقه‌مندید قطعاً تجربه‌ی Demon’s Souls برای شما ترغیب برانگیز خواهد بود و اگر هم به آثار سولزلایک علاقه‌مند نیستید این بازسازی به لطف سر و شکل مدرنش می‌تواند شروع خوبی باشد. برخلاف حدس و گمان‌ها هنوز خبری از انتشار این عنوان برروی پیسی نیست، اما همچنان بعید نخواهد بود اگر آن را روزی بین پرفروش‌های استیم ببینیم.

• سازنده: Bluepoint Games
• پلتفرم‌ها: پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ هنوز نه!

بازی Gran Turismo 7

گرن توریسمو و پلی‌استیشن قصه‌ای طولانی دارند. تا پلی استیشن بوده، گرن توریسمو هم بوده. با توجه به رقبا و اوضاع و احوالی که ژانر ریسینگ این روز‌ها سپری می‌کند، تازه‌ترین عنوان این سری کار سختی در پیش داشت و همچنان دارد. Gran Turismo ۷ یک شبیه ساز ریسینگ واقع‌گرایانه است. شامل یک کمپین درگیر‌کننده و بیش از ۴۲۰ ماشین برای سواری. همانطور که از یک اثر ریسینگ خوب انتظار می‌رود، صرف کردن زمان در این بازی کار اصلاً سختی نیست. بخصوص اگر قول این بازی را می‌پسندید، «شبیه ساز واقعی رانندگی. » اینجا همه چیز به ماشین‌ها برمیگردد. اگر بدنبال یک عنوان ریسینگ هستید تا برروی پلی استیشن‌تان بازی کنید، Gran Turismo ۷ بدون شک از ترغیب‌کننده‌ترین گزینه هاست.

• سازنده: Polyphony Digital
• پلتفرم‌ها: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ هنوز نه!

بازی Horizon Forbidden West

اولین نسخه‌ی این بازی از عناوین موردعلاقه‌ی من بود. دنباله‌اش وعده‌های بلندپروازانه‌ی زیادی می‌دهد. Horizon Forbidden West یک نقش آفرینی-اکشن است که توسط گوریلا گیمز توسعه یافته. این دنباله همانطور که انتظار می رفت داستان الوی را ادامه می دهد، همچنان در حال مبارزه با انواع حیوانات مکانیکی و همچنان در حال کشف مکان های مرموز. Horizon Forbidden West قول برطرف کردن اشکالات نسخه اول و گسترش نکات مثبت آن را می دهد. می توان حدس زد که گوریلا گیمز قصد دارد این سری را حسابی ادامه بدهد و این عنوان قدم مهمی در این راه محسوب می شود. اگر ارادت خاصی به بازی های نقش آفرینی-اکشن دارید، و از فرمول نسخه اول این بازی لذت بردید، بعید نیست از این دنباله نیز لذت کافی را ببرید.

• سازنده: Guerrilla Games
• پلتفرم‌ها: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ هنوز نه!

بازی God of War Ragnarök

حالا پلی‌استیشن می‌ماند و یکی از مهم‌ترین فرنچایز‌هایش. God of War Ragnarök نیاز زیادی به معرفی ندارد، فرمول موفق نسخه پیشین را دنبال می‌کند و قصه‌ی کریتوس و پسرش را ادامه می‌دهد. یکی از دوستان من مدتی قبل از انتشار رسمی معرفی کوتاهی از این بازی نوشته بود که می‌توانید از اینجا آن را مطالعه کنید. شخصاً از نسخه قبلی و قصه‌ی سفرش لذت بردم. این نسخه اما قصه‌ای بزرگتر را می‌گوید و قول مبارزه با ثور و اودین را وسط می‌کشد. اگر این قول و قرار‌ها برایتان جذاب‌اند و از نسخه پیشین نیز لذت بردید، امکان اینکه God of War Ragnarök شما را ناامید کند کم است. خدای جنگ می‌تواند بهانه خوبی باشد تا دوباره دوال شاک– یا دوال سنس– خود را دستتان بگیرید.

• سازنده: Santa Monica Studio
• پلتفرم‌ها: پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵
• پلی‌استیشن پلاس اکسترا؟ هنوز نه!

جمع بندی

و این بود از بهترین انحصاری‌های پلی‌استیشن. همچنان عناوینی وجود دارند که نبودشان در لیست ممکن است برای برخی ناامید‌کننده باشد، اما سرجمع فک می‌کنم این لیست یک شروع خوب برای معرفی انحصاری‌های پلی‌استیشن است. فعلا باید دید که نقشه‌های پلی‌استیشن برای ادامه‌ی نسل چگونه پیش می‌رود و چه عناوینی انتظارمان را می‌کشند. تا همین الان هم پلی استیشن کاتالوگی عظیمی از بازی‌های پر زرق و برق برای سرگرم کردن مخاطبین خود دست و پا کرده.

لینک های مفید

  • هزار و یک قصه؛ 11 تا از بهترین بازی های داستان تعاملی | اینجا
  • ۱۰ تا از بهترین بازی های تل تیل گیمز | اینجا

یوسف چمنی

من بازی می‌کنم و از این پدیده می‌نویسم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا