سینمافیلم سینمایی

بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی ؛ از بازگشت به آینده تا Poor Things

آیا ترجیح نمی‌دهید هنگام سفر در زمان و درگیری با بیگانگان فضایی کمی هم چاشنی خنده وجود داشته باشد؟‌ شاید علمی تخیلی و کمدی ترکیبی احمقانه از ژانر‌ها باشد و بیراه هم نیست که بگوییم فیلم‌های موفق کمی در این ژانر ساخته شده‌اند. با این حال نمی‌توان انکار کرد که ترکیب علمی تخیلی و کمدی، می‌تواند جذاب باشد. پس با ما همراه باشید تا به معرفی بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی بپردازیم. لازم به ذکر است که این لیست شامل فیلم‌های ابرقهرمانی نمی‌شود. فیلم‌های ابرقهرمانی دقیقاً آن مفهومی که از علمی تخیلی می‌شناسیم نیستند و از سوی دیگر، تعداد بسیار زیاد آن‌ها باعث می‌شد دیگر فیلم‌ها نتوانند در لیست ما جای بگیرند. پس آن‌ها را حذف کردیم.

بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی

9. Asteroid City – شهر سیارکی (2023)

شهر سیارکی جدیدترین فیلم وس اندرسون در زمان نگارش این مقاله است و یکی از بزرگترین گروه بازیگران را در میان فیلم‌های او دارد. بیشتر بازیگران این فیلم حتی دستمزد زیادی هم دریافت نکردند و حاضر بودند برای حضور در یک فیلم از اندرسون، دستمزد کمتری بگیرند.

این فیلم اولین اثر علمی تخیلی وس اندرسون است و درباره مشاهده یک بشقاب پرنده افسانه‌ای است که در صحرایی از جنوب غربی آمریکا است. دیالوگ‌ها مینیمال، رنگ‌ها پاستلی و فیلمبرداری متقارن فوق‌العاده است. اگرچه که شهر سیارکی فاصله بسیار زیادی با بهترین اثر وس اندرسون دارد، اما برای ما یکی از بهترین فیلم های علمی تخیلی کمدی است.

8. The World’s End – پایان جهان (2013)

فیلم پایان جهان، ساخته ادگار رایت یک کمدی جذاب است. سایمون پگ نقش مردی چهل ساله به نام گری کینگ را بازی می‌کند که دوستان قدیمی‌اش را به شهر زادگاهشان می‌کشاند تا باری دیگر همچون 20 سال پیش باهم خوشگذرانی کنند. قصد آن‌ها برای خوشگذرانی به اندازه‌ای جدی است که حتی بیگانگان نیز نمی‌توانند جلوی آن‌ها را بگیرند.

فیلم پایان جهان اثری سرگرم کننده و جذاب است که پایانی برای سه‌گانه ادگار رایت محسوب می‌شود. سه‌گانه‌ای که با Shaun of the Dead آغاز شد و در هر سه فیلم نیز سایمون پگ و نیک فراست را به عنوان بازیگرهای اصلی به همراه داشت.

بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی

7. Sorry to Bother You – ببخشید مزاحم شما شدم (2018)

ببخشید مزاحم شما شدم فیلمی کمدی سورئال و با تفسیرهای اجتماعی است که توسط بوتس رایلی ساخته شده است. این فیلم درباره یک بازاریاب تلفنی به نام کاسیوس گرین است که برای رهایی از نژاد پرستی، از صدای سفید پوست‌ها برای بازاریابی‌اش استفاده می‌کند. به همین صورت، او بسیار موفق شده و همزمان در دوراهی‌های اخلاقی بسیاری قرار می‌گیرد.

فیلم ببخشید مزاحم شما شدم علمی تخیلی، فانتزی و طنز سیاه را در هم می‌آمیزد. بازی لیکیت استنفیلد در نقش کش و کاوش او در مورد هویت، استثمار کارگردی و نابرابری سیستماتیک بسیار عمیق است و تفسیری قدرتمند در مورد جامعه معاصر دارد.

6. About Time – وقتشه (2013)

فیلم وقتشه از لحاظ فنی، یک کمدی درام است و احتمالاً تنها مورد لیست بهترین فیلم های کمدی و علمی تخیلی ما که می‌تواند شما را به گریه بیاندازد. وقتشه فیلمی عاشقانه است که هیچ داستان کلیشه‌ای و تکراری‌ای ندارد.

این فیلم چیزی بیشتر از یافتن عشق و داستان‌های همیشگی عاشقانه است.شخصیت اصلی داستان متوجه می‌شود که تمام خانواده‌اش توانایی سفر در زمان دارند و این خط داستانی اصلی را شکل می‌دهد.

بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی

5. Ghostbusters – شکارچیان ارواح (1984)

شکارچیان ارواح یک فیلم کمدی علمی تخیلی کلاسیک و درجه یک است. هرچیزی که برای یک اثر کمدی علمی تخیلی لازم داریم، در این فیلم وجود دارد. از لیزرها، تا موجودات ماورایی.

هنگامی که یک اتفاق مارواءالطبیعه رخ دهد با چه کسی تماس می‌گیرید؟ شکارچیان ارواح! گروهی متشکل از اساتید فراروانشناسی اخراج شده با بازی بیل موری، دن آیکرورید و هارولد رامیس. شکارچیان ارواح یکی از اولین بلاک باسترهای تاریخ است و بر آثار بسیاری تاثیر گذاشت. تاکنون چهار دنباله ریبوت از این فیلم ساخته شده‌اند که اکثر آن‌ها بسیار ضعیف بوده و بدون شک، نسخه اصلی بهترین فیلم این مجموعه و یکی از بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی است.

4. WALL-E – والی (2009)

پیکسار انیمیشن‌های فوق‌العاده‌ای دارد اما انیمیشن علمی تخیلی والی در سال 2008، می‌تواند حتی بهترین اثر این استودیو باشد. داستان والی درباره یک ربات دفع زباله است که به تنهایی در زمینی خالی از سکنه و به شدت آلوده زندگی می‌کند. زمانی که ربات پیشرفته‌ای به نام ایو به دلیل ناشناخته‌ای وارد زمین می‌شود، والی برای اولین بار احساساتی را تجربه می‌کند که نمی‌دانست می‌تواند داشته باشد. این احساسات باعث می‌شوند که او به دنبال ایو در سراسر کهکشان راه بیافتد.

والی بسیار تاثیرگذار و دلگرم کننده است. این انیمیشن دیالوگ‌ها و شخصیت‌های کمی دارد اما احساساتی صادقانه‌تر و عمیق‌تر از بسیاری از فیلم‌های لایو اکشن را به مخاطب هدیه می‌دهد. درواقع والی با ترکیب احساسات در مضامین علمی تخیلی سنگین و برخی عناصر ساده، تبدیل به شاهکاری شده است که در کمتر انیمیشنی می‌بینیم. این والی را به یکی از بهترین فیلم های کمدی علمی تخیلی ؛ از بازشت به آینده تا Poor Things تبدیل می‌کند.

3. Poor Things – بیچارگان (2023)

اگر به سادگی می‌ترسید، بیچارگان فیلمی نیست که بتوانید به سادگی آن را تماشا کنید. این فیلم نامزد چندین جایزه اسکار شده و موضوعی مشابه داستان کلاسیک فرانکشتاین دارد. این فلیم از لحاظ بصری بی‌نظیر است و شبیه به نقاشی‌هایی جادویی از لندن ویکتوریایی تا لیسبون و اسکندریه است.

داستان بیچارگان درباره جراح و دانشمند دیوانه‌ای به نام گادوین باسکتر است که تصمیم می‌گیرد مغز نوزادی را در بدن یک زن بالغ بگذارد. در این فیلم داستان بلا را از نوزادی تا تبدیل شدنش به یک روشنفکر سوسیالیست می‌بینیم.

2. Everything Everywhere All at Once – همه چیز همه جا به یک‌باره (2022)

داستان‌های علمی تخیلی به فیلمسازان اجازه می‌دهد تا مرزهای تخیل را پشت سر گذاشته و هر مفهوم دیوانه واری را به تصویر بکشند. همه چیز همه جا به یک‌باره نیز با کمدی پوچ و فیلمبرداری سورئالش، درباره سفر به جهان‌ها و خط زمانی‌هایی مختلف برای جلوگیری از نابود شدن جهان است.

این فیلم به مضامینی همچون آسیب‌های ارثی، معنویت، حضور، اگزیستانسیالیسم، واگرایی عصبی و هویت قومی مشترک می‌پردازد. این‌که تیم بسیار کوچکی پشت پرده ساخت یکی از برترین فیلم های علمی تخیلی کمدی بودند، باعث محبوبیت و البته شهرت بیشتر همه چیز همه جا به یک‌باره شد.

1. Back to the Future – بازگشت به آینده (1985)

رتبه اول بهترین فیلم های طنز علمی تخیلی به بازگشت به آینده اختصاص می‌یابد. اثری که می‌توان گفت جلوتر از زمان خودش بود. این فیلم آغاز یک فرنچایز بود که البته بدون شک قسمت اول بهترین‌ آن‌ها است؛ پس از آوردن دیگر قسمت‌ها در لیست خودداری کردیم.

مایکل جی فاکس در نقش نوجوانی قرار گرفته است که به طور تصادفی در زمان سفر کرده و به دهه 1950 می‌رود؛ زمانی که مادر خودش عاشق او می‌شود.

مهدی سیاه‌تیری

دانشجوی موسیقی که مشتاقانه از سینما و تلوزیون می‌نویسه و علاقه ویژه‌ای به کامیک بوک و اقتباس‌های کامیک بوکی داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا